comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Întâlniri ale Comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
30/10/2015 | Lege si Ordine
Actualizat: 31 octombrie 2015

Comitetele locale pentru situații de urgență s-au întâlnit în cursul săptămânii pentru a analiza vulnerabilitățile din zonele de responsabilitate la manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase specifice sezonului rece.

drumuri ialomita iarna 8

Totodată, s-au prezent concluziile desprinse din anii anteriori din acțiunile de intervenție pentru înlăturarea efectelor negative produse de fenomenele meteorologice periculoase specifice sezonului rece, cu accent pe cauzele care au determinat unele disfuncționalități. De asemenea, se va verifica stadiul pregătirii forțelor și mijloacelor de intervenție pentru acțiunile specifice.

Experienţa anilor anteriori a arătat că, în sezonul rece, județul Ialomița s-a confruntat cu blocaje ale traficului rutier, în special pe drumurile comunale administrate de consiliile locale, întreruperea sistemelor de comunicare și a alimentării cu energie electrică, dar și multe alte probleme.

Imagini arhivă Deszăpezire Colelia, Ialomița 2012:

Astfel, pentru punerea în aplicare a prevederilor Planului judeţean de măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor negative ale situaţiilor de urgenţă specifice sezonului rece 2015-2016 al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa (CJSU), s-au desfășurat ședințe de lucru ale comitetelor locale pentru situații de urgență, sub coordonarea prefectului Gigi Petre, președintele CJSU Ialomița.

Marți, 27 octombrie, la sediul Primăriei Urziceni, au fost convocate localitățile Urziceni, Fierbinți, Ion Roată, Sălcioara, Sărățeni, Balaciu, Sfântu Gheorghe, Alexeni, Manasia, Gârbovi, Valea Măcrișului, Grindu, Coșereni, Borănești, Bărcănești, Axintele, Movilița, Roșiori, Drăgoești, Sinești, Jilavele, Bărbulești, Ciocârlia, Armășești, Adâncata, Maia, Rădulești, Dridu și Moldoveni.

Miercuri, 28 octombrie, ora 14.30, la sediul Primăriei Țăndărei, au fost convocate localitățile Țăndărei, Săveni, Sudiți, Platonești, Giurgeni, Gura Ialomiței, Mihail Kogălniceanu și Valea Ciorii.

Joi, 29 octombrie, ora 10.00, la sediul Centrului Cultural Ionel Perlea – sala Amfiteatru, au fost convocate localitățile Munteni Buzău, Ciochina, Andrășești, Gheorghe Doja, Perieți, Albești, Buești, Ciulnița, Cosâmbești, Mărculești, Ograda, Bucu, Gheorghe Lazăr, Slobozia, Amara, Căzănești, Grivița, Scânteia, Traian, Miloșești, Reviga, Cocora și Colelia.

Temele dezbătute în cadrul acestor întâlniri vizează modul de asigurare a capacității pentru activitatea de deszăpezire (cu forțe proprii sau contracte de închiriere pe plan local), situația acestora, persoanele de legătură și date de contact, modul de asigurare a locurilor de cazare și hrană pentru persoanele rămase înzăpezite, modul de activare a comitetelor locale pentru situații de urgență, asigurarea permanenței la sediul primăriei în cazuri urgente și asigurarea comunicării datelor privind blocarea drumurilor, persoanelor rămase înzăpezite pentru care s-a asigurat cazarea, atât de către polițistul din localitate, cât și de către reprezentanții administrației publice locale (voce unică) și situația persoanelor cu afecțiuni cronice și a gravidelor, transportul acestora la unitățile medicale, anterior înrăutățirii vremii, asigurarea necesarului de medicamente la unitățile farmaceutice locale și produse alimentare.

Președinții comitetelor locale pentru situații de urgență vor fi în măsură să prezinte situația drumurilor comunale de pe teritoriul unităților administrativ-teritoriale și colaborarea cu celelalte entități publice locale.

Pe perioada situaţiilor de urgenţă generate de fenomenele meteorologice periculoase se va institui, la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa, Comandamentul de iarnă, cu activitate permanentă pe toată durata manifestării situaţiilor de urgenţă.