comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: În minivacanța de Paște, peste 150 de misiuni de protecţie a populației desfășurate de pompieri

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
02/05/2019 | Lege si Ordine

În perioada 26.04.2019-01.05.2019, la nivel județean au fost înregistrate 153 intervenţii, salvatorii fiind solicitaţi pentru stingerea a 9 incendii, 127 cazuri SMURD (123 pentru acordarea primului ajutor medical și 4 misiuni de intervenție și descarcerare la accidente rutiere), 7 cazuri de asistență de persoane, 7 misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, 1 misiune de asanare a muniției neexplodate şi 2 situații pentru înlăturarea efectelor de vreme rea și pentru protecția comunităților.

În noaptea de Înviere, echipaje de pompieri și paramedici s-au aflat în proximitatea bisericilor și a mănăstirilor unde au fost organizate slujbe religioase cu public numeros. 7 persoane au fost asistate medical pe timpul nopții, nefiind vorba despre cele care au participat la  slujbele religioase. Acestea au fost transportate la unitățile spitalicești pentru investigații suplimentare.

Respectarea de către cetățeni a măsurilor de apărare împotriva incendiilor a făcut ca la lăcașurile de cult să nu se înregistreze incendii

În schimb, Sfânta Sărbătoare nu s-a desfășurat fără evenimente care să pună viața și bunurile oamenilor în pericol. Semnificativă în acest sens a fost producerea unui accident rutier chiar în noaptea de Înviere, pe DN2 în zona localității Coșereni, cu implicarea a două autoturisme și soldat cu 4 victime. Vezi foto aici: Accident rutier în zona Coșereni, Ialomița. Patru victime

Pentru salvarea persoanelor, bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 28 de ani, au intervenit echipaje de la Detașamentul Urziceni cu o autospecială de stingere, una pentru descarcerare și o ambulanță SMURD, precum și Serviciul Județean de Ambulanță cu două autosanitare. Un pasager de 21 de ani a fost descarcerat, iar toate victimele au fost asistate medical și transportate la spital în vederea unor investigații medicale suplimentare.

De asemenea, chiar în ziua de Paște, viața și agoniseala unei femei din municipiul Slobozia au fost puse în pericol, din cauza unui incendiu izbucnit în propriul apartament. Focul a fost stins cu operativitate de pompierii de la Detașamentul Slobozia, astfel că pagubele s-au limitat la câteva bunuri din bucătărie (cablu de alimentare a centralei termice și accesorii din plastic, o priză electrică, bunuri materiale și electrocasnice, 1 fereastră din PVC). Cel mai probabil, incendiul a pornit de la un scurtcircuit la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

Proiectil Exploziv
Proiectil Exploziv

Și echipa pirotehnică a fost solicitată în cea de-a doua zi de Paște, în municipiul Fetești, pentru identificarea și ridicarea a  5 proiectile explozive, găsite de cetățeni pe un teren viran.  La locul solicitării au fost găsite 1 proiectil exploziv de calibru 85 mm, 2 proiectile perforante de calibru 100 mm, 1 proiectil exploziv de calibru 122 mm și 1 proiectil exploziv de calibru 152 mm. Acestea au fost identificate, ridicate, transportate și depozitate în condiții de siguranță în vederea distrugerii.

ISU Ialomița – INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ “BARBU CATARGIU” AL JUDEŢULUI IALOMIŢA

Citește și:

Tornadă pe DN21 – Slobozia Drajna. Accident autocar. Victime multiple FOTO & VIDEO

Pasagerii autocarului răsturnat de tornadă, ajutați de pompierii în misiune, dar și de un coleg aflat în timpul liber