comenzi la domiciliu cliseru.ro

Pasagerii autocarului răsturnat de tornadă, ajutați de pompierii în misiune, dar și de un coleg aflat în timpul liber

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
02/05/2019 | Lege si Ordine

Este vorba despre plt.adj. Virgil Jianu, care, la scurt timp după producerea accidentului de autocar ce a pus pe jar pompierii din două județe, se deplasa în trafic, în zona barierei de la Drajna, aflată la intersecția unor artere importante de circulație din județul Călărași.

Aici a găsit colegul nostru, așteptând la ocazie, în ploaie și vânt, aflați în stare de șoc, 6 din pasagerii autobuzului, care plecaseră de la locul accidentului cu o altă mașină ce i-a lăsat în zonă. Imaginea lor l-a impresionat pe Virgil, care a oprit de îndată și le-a oferit adăpost în mașina sa personală.

        Mai mult decât atât, aflând că sunt cu toții din Fetești, localitate aflată la aproximativ 50 de km, și pentru a se asigura că oamenii primesc toată atenția necesară ca urmare a evenimentului, a luat decizia să se deplaseze cu ei direct la unitatea de primiri urgențe a spitalului din Fetești. Între timp, a sunat la unitatea spitalicească, anunțând că urmează să ajungă cu 6 dintre persoanele implicate în accident la spital, pentru a înlesni formalitățile de preluare a oamenilor de către cadrele medicale.

        5 femei și un bărbat și-au găsit sprijinul în colegul nostru, care i-a lăsat în siguranță la spital, continuându-și drumul. Din fericire, niciuna dintre persoane nu a avut nevoie de spitalizare.

        Modest, domnul plt. adj. Virgil Jianu se lasă cu greu convins să facem public gestul său. ”Consider că am făcut ce trebuia sa facă orice om cu spirit civic într-o astfel de situație”. Așa este, dar numai un om dotat cu suflet mare o și face!

 ISU Ialomița – INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ “BARBU CATARGIU” AL JUDEŢULUI IALOMIŢA

Video Autocar răsturnat de Tornadă

Mai multe foto & video cu Tornada din Bărăgan, aici: Tornadă pe DN21 – Slobozia Drajna. Accident autocar. Victime multiple