comenzi la domiciliu cliseru.ro

Acțiuni desfășurate de polițiștii ialomiţeni pentru o minivacanță în siguranță

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
28/11/2020 | Lege si Ordine

Poliţiştii ialomițeni vor fi zilnic la datorie, pe toată durata minivacanței prilejuită de Ziua Națională a României, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranța cetăţenilor, precum și pentru respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19. Dacă porniți la drum, țineți cont de  recomandările Poliției Române și respectați indicațiile polițistului rutier aflat în teren.

Pentru siguranţa traficului rutier şi reducerea victimizării cetăţenilor prin accidente de circulaţie, poliţiştii de la rutieră, sprijiniți de efective de ordine publică, vor acţiona pe drumurile naţionale şi judeţene, utilizând autospecialele dotate cu echipamente de supraveghere video a traficului şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Poliţia rutieră atrage atenţia conducătorilor auto cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie şi adoptarea unei conduite preventive, în vederea diminuării riscului producerii unor evenimente rutiere nedorite.

Poliţiştii le recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu o viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirile riscante, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule, mai ales atunci când partea carosabilă este umedă.

În cadrul acţiunilor, organele de control vor verifica și respectarea măsurilor de izolare/carantinare de către persoanele faţă de care au fost dispuse aceste măsuri, documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00-05.00, precum şi portul măștii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice închise/ deschise.

Suntem și vom fi prezenți pe raza întregului județ, în interesul persoanei, al comunității exclusiv pe baza și în executarea legii.

Mulțumim cetățenilor care au ales să respecte măsurile impuse de autorități în această perioadă dificilă, transmițându-le faptul că sănătatea și viața sunt cele mai importante!

În continuare, vă recomandăm să păstrați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție și să nu vă expuneți la riscuri!

 Înainte de a pleca la drum:

 •  Verificaţi starea autovehiculului, asiguraţi-vă de buna funcţionare a sistemului de fânare și a instalaţiilor de iluminare-semnalizare!
 •  Nu uitaţi triunghiurile reflectorizante şi trusa medicală de prim-ajutor!
 •  Discuţiile intense în timpul șofatului și vorbitul la telefonul mobil, vă pot distrage atenţia! Așadar, concentrați-vă asupra traficului!
 •  Folosiţi corect luminile pe timp de zi, de noapte sau ploaie abundentă!
 •  Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule!
 •  Centura de siguranţă constituie un factor de primă importanţă în ceea ce priveşte configuraţia dinamicii accidentelor rutiere.
 •  Folosirea centurii de siguranţă este obligatorie. Ataşaţi-vă centura de siguranţă înainte de plecarea la drum, vă poate salva viaţa în caz de accident!
 •  Conducerea unui autovehicul şi alcoolul sunt incompatibile!
 •  Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.
 •  Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!
 •  Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare. De asemenea, vă rugăm ca traversarea străzii să fie făcută pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunteți siguri că intenţia dumneavoastră de a traversa a fost observată de către şoferi.
 •  În cazul în care plecaţi de la domiciliu, evitați să vă anunțați plecarea de acasă și, mai ales, prin postări pe site-urile de socializare.
 •  Rugaţi un vecin sau o persoană de încredere să vă supravegheze locuinţa. Încuiaţi toate uşile şi geamurile, chiar şi atunci când plecaţi pentru câteva minute.

IPJ Ialomița