comenzi la domiciliu cliseru.ro

VIDEO – Comercianții din Bazarul Slobozia, nemulțumiți de majorarea taxei de închiriere a spațiilor

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
01/04/2016 | Locale Ialomita

Mai mulți comercianți din Bazarul municipal s-au prezentat joi, 31 martie, în ședința Consiliului local Slobozia, revoltați de faptul că societatea Servicii Publice Slobozia SRL (societate cu capital majoritar al municipiului Slobozia), care administrează Bazarul municipal, le-a majorat taxa de închiriere a spaţiilor de vânzare din hale, deși au contracte încheiate pe cinci ani, cu un preț redus în 2014, stabilit în funcție de numărul de zile lucrate (20 de zile).

Numai că, în urma unui audit al Curții de Conturi, s-a descoperit că modul în care s-au stabilit aceste tarife nu a fost legal.

Directorul Servicii Publice Slobozia SRL, Ștefan Costea, susține că nu a făcut decât să corecteze greșeala descoperită de Curtea de Conturi, iar decizia Curții a contestat-o. Numai că, până la rezolvarea litigiului, comercianții primesc facturile majorate.

Timp de mai mult de o oră, comercianții și-au spus nemulțumirile, însă fără rezultat.

Directorul a precizat că toate aceste probleme, printre care noile tarife aprobate cu trei variante de tarif, dar și contestația legată de Curtea de Conturi, se vor discuta în următoarea ședință AGA, din 14 aprilie, la care comercianții sunt invitați să participe.