comenzi la domiciliu cliseru.ro

Viață curmată în incendiu

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
23/07/2020 | Lege si Ordine

 O femeie din Grivița în vârstă de 81 de ani a fost surprinsă de un incendiu care i-a cuprins locuința în cursul acestei dimineți.

Apelul a fost primit în dispeceratul integrat la ora 05.33, iar spre locul intervenției s-au deplasat 2 echipaje de pompieri de la Detașamentul Slobozia cu 2 autospeciale cu apă și spumă și unul de prim-ajutor cu o ambulanță SMURD. Din păcate, focul și materialele care au ars în jurul ei i-au luat femeii orice șansă de supraviețuire, trupul acesteia fiind găsit în holul unei construcții-anexă acoperit cu materiale combustibile arse. Pompierii au acționat mai bine de 4 ore pentru stingerea flăcărilor care au mai înghițit locuința și anexele acesteia (9 încăperi din locuință și construcții adiacente, însumând aproximativ 150 mp) cu bunurile din acestea, cca. 5 mc lemne de foc, și aproximativ o tonă de grâu.  Cel mai probabil, focul s-a extins de la o lumânare lăsată aprinsă în preajma unor materiale textile.

Un alt incendiu cu pagube materiale însemnate a izbucnit în cursul nopții, în jurul orei 01.30, la o locuință din comuna Borănești, sat Sintești.

Pompierii de la Detașamentul Urziceni au intervenit mai bine de 2 ore cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru salvarea locuinței și a bunurilor din aceasta. Totuși, până la lichidare, focul a ars acoperișul tip mansardă construită din lemn pe aproximativ 130 mp, și s-au distrus 2 camere, baia și holul din mansardă cu mobilierul, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte aflate în interiorul acestora. De asemenea, din cauza fumului și a temperaturii ridicate au fost deteriorate alte 5 camere cu bunurile din acestea. În incendiu, izbucnit cel mai probabil de la un scurtcircuit electric, au ars și documentele unei firme.

ISU Ialomița – INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ “BARBU CATARGIU” AL JUDEŢULUI IALOMIŢA