comenzi la domiciliu cliseru.ro

Trafic rutier în siguranță, de sărbători

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
10/04/2015 | Infotrafic
Actualizat: 21 martie 2019

RESPECTAŢI-VĂ PARTENERII DE DRUM, PĂSTRAŢI-VĂ CALMUL ŞI NU UITAŢI POLITEŢEA RUTIERĂ! 

Poliţia recomandă tuturor participanţilor la trafic să ţină seama de traficul aglomerat specific Sfintelor Sărbători de Paşti.

Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, evitând efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.

Respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi politeţea rutieră!

În această perioadă, datorită afluxului mare de autovehicule care circulă pe arterele rutiere ce converg către zonele de agrement, poliţiştii de la rutieră, sprijiniți de polițiști de la ordine publică, acţionează în vederea diminuării riscului rutier şi fluidizării circulaţiei, pe tronsoanele de drumuri naţionale şi judeţene.

Poliţiştii vor folosi echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor pentru a depista în trafic  conducătorii de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză.

Poliţia Română atrage atenţia asupra importanţei respectării regimului legal de viteză întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Poliţiştii recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirile riscante, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule, mai ales atunci când carosabilul este umed.

ÎNAINTE DE A PLECA LA DRUM: 

Verificaţi starea autovehiculului, asiguraţi-vă de buna funcţionare a frânei de serviciu, a celei de mână, a instalaţiilor de iluminare-semnalizare!

Nu uitaţi triunghiurile reflectorizante şi trusa medicală de prim-ajutor!

Discuţiile intense în timpul conducerii autovehiculului, vorbitul la telefonul mobil, vă pot distrage atenţia în momente vitale.

Folosiţi corect luminile pe timp de zi, de noapte sau ploaie abundentă!

Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule!

Oboseala la volan vă poate fi fatală! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

CENTURA DE SIGURANŢĂ POATE SALVA VIAŢA! 

Centura de siguranţă constituie un factor de primă importanţă în ceea ce priveşte configuraţia dinamicii accidentelor rutiere.

Folosirea centurii de siguranţă este obligatorie. Ataşaţi-vă centura de siguranţă înainte de plecarea la drum, vă poate salva viaţa în caz de accident!

CONDUCEREA UNUI AUTOVEHICUL ŞI ALCOOLUL SUNT INCOMPATIBILE! 

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare! DRUM BUN!