comenzi la domiciliu cliseru.ro

Municipiul Slobozia are viceprimari de la PNL și PSD

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
14/12/2020 | Politica

Municipiul Slobozia și-a ales viceprimarii. Gabriel Mușat (PSD) și Gigi Manea (PNL) au primit voturile a 15 consilieri locali din cei 18 prezenți, pentru a fi desemnați în aceste funcții. Reprezentantul PRO România – Ialomița, Marian Neacșu, a anunțat că va ataca în contencios hotărârile.

Vineri, 11 decembrie, Consiliul local al municipiului Slobozia s-a întrunit în ședință extraordinară pentru a dezbate și vota mai multe proiecte de hotărâri, printre care și cele privind alegerea celor doi viceprimari.

Gabriel MusatPentru viceprimarul 1, PSD l-a propus pe Gabriel Mușat, care în mandatul trecut a fost tot vice, iar PRO România pe Ștefan Sofronescu. PNL nu a avut propuneri. Așadar, în urma votului exprimat secret, Mușat Gabriel a fost ales cu 15 voturi „pentru” din 18 exprimate, iar Sofronescu Ștefan a primit 3 voturi „pentru”.

 

Gigi ManeaPentru viceprimarul 2, PNL l-a propus pe Gigi Manea, PRO România l-a propus pe Adrian Mocioniu (fostul primar), iar PSD nu a avut propuneri. La indigo, Manea Gigi a fost votat de 15 consilieri din cei 18, iar Mocioniu Adrian Nicolae a primit doar 3 voturi.

Marian Neacșu a solicitat la începutul ședinței scoaterea de pe ordinea de zi a proiectelor care vizau alegerea viceprimarilor, pentru că, în opinia sa, nu s-ar fi ținut cont de prevederile Ordonanței de Urgență nr. 190. Mai precis, susținea acesta, grupul de consilieri ai PRO România nu este complet, având în vedere faptul că un consilier validat recent nu a depus jurământul. În aceste condiții, potrivit lui Marian Neacșu, componența Consiliului Local nu este completă, iar cei doi viceprimari nu pot fi aleși.

Secretarul municipiului a găsit, însă, o explicație juridică, susținând că, de fapt, prevederile legale invocate de Marian Neacșu se referă la constituirea Consiliului Local, care a avut loc, cei 21 de consilieri fiind validați și au depus jurământul la vremea respectivă. Astfel că nu vede un impediment în alegerea viceprimarilor în aceste condiții, în care unul dintre consilieri, supleanți pe listele Pro România, încă nu a depus jurământul, susținând că eliberarea viceprimarilor se poate face cu două treimi dintre consilierii în funcție, în consecință și numirea se poate face tot raportându-se la numărul consilierilor în funcție.

În semn de protest, Marian Neacșu nu a votat și a anunțat că își rezervă dreptul de a ataca în contencios respectivele hotărâri.