comenzi la domiciliu cliseru.ro

Motocicliștii există în trafic. Împarte drumul!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
24/05/2015 | Locale Ialomita

Campania derulată de Ministerul Afacerilor Interne, prin Poliţia Română, ,,Motocicliștii există în trafic! Împarte drumul!”, urmărește informarea și conștientizarea motocicliștilor, dar și a șoferilor, cu privire la adoptarea unei conduite preventive pe șosele, creșterea gradului de responsabilitate în trafic a ambelor categorii de conducători, pentru ca, în final, numărul accidentelor rutiere în care sunt implicați motocicliști să fie cât mai mic.


Pe această temă, Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița a organizat o întâlnire cu mai mulți motocicliști. Acestora le-au fost prezentate unele aspecte legislative de către subinspector Călin Robert, ofiţer în cadrul Serviciului Rutier, care le-a și răspuns la o serie de întrebări, fiindu-le prezentat totodată un pliant în care erau trecute rugămințile unui șofer către un motociclist, dar și rugămințile unui motociclist către un șofer. Nu știm cât de lămuriți au fost în final, însă cert este un lucru: și motocicliștii dar și șoferii au dreptate… În acest context, nu le rămâne decât să fie atenți, să se tolereze în trafic, dar în primul rând să respecte regulile de circulație. Iar în județul nostru pare că se respectă, pentru că nu sunt înregistrate accidente grave în care au fost implicați motocicliști.
După conferinţă a fost organizat un “marş” al motocicliştilor pe Bulevardul Matei Basarab din municipiul Slobozia, asistați de o motocicletă de la poliția rutieră și o mașină de poliție.