comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ivănești: A intrat cu mașina într-o casă. Accident la Coșereni. Incendii la Fetești și Moldoveni

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
04/05/2020 | Lege si Ordine

Misiunile pompierilor ialomițeni în perioada 01.05. – 03.05.2020

Accident rutier pe DN2, pe raza localității Coșereni, km.55.

În data de 01 mai a.c., în jurul orei 21:25, am fost solicitați să intervenim la un  accident rutier produs pe raza localității Coșereni, în care un autoturism a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-un șanț de pe marginea drumului. În sprijinul persoanelor implicate în accident, s-au deplasat de urgență pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, cu o autospecială pentru descarcerare, o autosanitară SMURD și un echipaj S.A.J. Ialomița – Substația Urziceni. Din accident au rezultat 2 victime, un bărbat și o femeie cu vârstele de aproximativ 31 ani, cărora li s-a acordat primul ajutor medical de către echipajele medicale de la locul intervenției, ulterior aceștia au refuzat transportul la spital.

Accident rutier pe raza localității Ciulnița, satul Ivănești.

În data de 02 mai, a.c., în jurul orei 03:00, am fost solicitați să intervenim la un  accident rutier produs pe raza localității Ciulnița, satul Ivănești, în care un autoturism a părăsit partea carosabilă și a  intrat într-o casă. La locul solicitării s-au deplasat de urgență pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia, cu o autospecială de stins incendii, o autospecială de descarcerare și o autosanitară SMURD. Echipajul de descarcerare a acționat pentru extragerea victimei, persoană de sex masculin, șoferul autoturismului, un bărbat de aproximativ 24 de ani, căruia i s-a acordat primul ajutor medical de către echipajele medicale de la locul intervenției, ulterior acesta fiind preluat și transportat în stare stabilă la Spitalul Județean de Urgență Slobozia. În urma impactului, autoturismul a fost distrus în proporție de aproximativ 70%, a fost dărâmat un perete al casei de aproximativ 6 metri și distrus un gard de aproximativ 10 metri.

IPJ Ialomița: La data de 2 mai a.c., în jurul orei 03:00, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Slobozia au observat pe raza comunei Ciulnița, un autoturism ce se deplasa sinuos. Echipajul a folosit semnalele luminoase pentru oprirea autoturismului, însă șoferul a mărit viteza de deplasare, iar într-o curbă de la intrarea în localitatea Ivănești a pierdut controlul asupra direcției de mers, autovehiculul oprindu-se în curtea unui imobil. Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui tânăr de 24 de ani, din comuna Ciulnița, care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Pe timpul efectuării cercetărilor la fața locului, printr-un apel 112, un bărbat a sesizat furtul unui autoturism ce avea aceleași caracteristici cu cel implicat în evenimentul rutier. Șoferul nu a putut fi testat cu aparatul Drager din cauza stării de sănătate, fiindu-i recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, a reieșit tânărul nu este posesor de permis de conducere. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducere fără permis și vătămare corporală din culpă.

Incendiu apartament în municipiul Fetești.

În data de 02 mai, a.c., în jurul orei 18:25, am fost solicitați să intervină la stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament situat la etajul 4 dintr-un imobil cu 4 etaje din municipiul Fetești. La fața locului s-au deplasat de urgență pompierii din cadrul Stației de Pompieri Fetești, cu o autospecială de stingere și o autosanitară SMURD. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta în interiorul bucătariei apartamentului cu degajare mare de fum. Pompierii au reușit localizarea și lichidarea rapidă a incendiului. La momentul izbucnirii incendiului, în apartament se afla proprietarul în vârstă de aproximativ 70 ani, care a uitat o cratiță cu mâncare pe aragaz și care din fericire nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Preventiv, datorită fumului existent pe casa scării, din imobil au fost evacuate, atât proprietarul, cât și alte 4 persoane. Nu au fost înregistrate victime. A ars cratița cu mâncare și s-a degradat bucătăria apartamentului. Cel mai probabil incendiul s-a datorat neglijenței proprietarului care a lăsat un aparat de gătit nesupravegheat.

Incendiu anexă gospodărească în localitatea Moldoveni.

În data de 03 mai, a.c., în jurul orei 01.55, dispeceratul inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o anexă gospodărească a unui cetățean din localitatea Moldoveni. La locul solicitării s-au deplasat de urgență pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autosanitară SMURD. La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta cu flacără deschisă în interiorul unei anexe. Au ars magazia pe o suprafață de aproximativ 20 mp, aproximativ 1000 kg de grâu, 2 biciclete, o tocitoare, o trotinetă electrică și s-a degradat acoperișul anexei . Incendiul a fost localizat operativ și lichidat după aproximativ două ore. Nu a existat pericol de extindere la casă și vecinătăți. Cel mai probabil incendiul s-a datorat fumatului în locuri nepermise sau în locuri neprotejate corespunzător.

Echipajele SMURD au intervenit în această perioadă, pentru acordarea primului-ajutor medical calificat unui număr de 34 cazuri de natură medicală.

În continuare, pompierii militari rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

ISU Ialomița – INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ “BARBU CATARGIU” AL JUDEŢULUI IALOMIŢA