comenzi la domiciliu cliseru.ro

ISU Ialomița: Măsuri pentru intervenție în cazul apariției unor situații de urgență cauzate de vremea nefavorabilă

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
31/05/2019 | Lege si Ordine

În contextul prognozei meteorologice cod portocaliu de ploi abundente și instabilitate atmosferică pronunțată, astăzi, la sediul Instituției Prefectului a avut loc o ședință a Comitetului Județean pt. Situații de Urgență în care au fost dispuse primele măsuri pentru intervențiile în cazul apariției unor situații de urgență cauzate de vremea nefavorabilă.

Astfel, pompierii, polițiștii și jandarmii, precum și autoritățile locale sunt gata să acționeze în sprijinul comunităților în cazul în care situația o va impune. Totodată, sunt menținute în stare de operativitate toate categoriile de mijloace și echipamente pentru asigurarea în cel mai scurt timp a acțiunilor de răspuns.

La sediul ISU Ialomița s-a activat grupa operativă și se va crește nivelul de alertă în funcție de situația din teren. Totodată, s-a dispus instituirea permanenței la nivelul autorităților locale, în special în zonele cunoscute cu risc crescut de inundații.

Recomandăm populației să evite deplasările în perioada de intensitate maximă a manifestării fenomenelor meteorologice și să se adăpostească în imobile sau spații închise, care le asigură protecția.

În situația în care sunteți surprinși în zone deschise, trebuie să vă îndepărtați rapid de zona în care se manifestă fenomenele și să identificați un spațiu care garantează protecția.

Dacă vă aflați în autovehicul, trebuie să vă îndepărați, pe cât este posibil, de zona în care vântul suflă cu putere. De asemenea, trebuie să rămâneți în interiorul autovehiculului și să purtați centura de siguranță.

Nu în ultimul rând, recomandăm cetățenilor să anunțe imediat autoritățile prin numărul 112, dacă au informații despre persoane care se află în pericol sau alte situații care pot afecta negativ comunitățile.

Comunicat de presă: ISU Ialomița – INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ “BARBU CATARGIU” AL JUDEŢULUI IALOMIŢA

COD PORTOCALIU de vreme rea în Ialomița – Vijelii, grindină de medii și mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice.

Ialomița: Intervenții ale ISU Ialomița în urma fenomenelor meteo severe. Galerie Foto