comenzi la domiciliu cliseru.ro

Investiții de 10 milioane de euro la fabricile Expur de la Slobozia și Urziceni

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
22/10/2011 | Locale Ialomita

Primul-ministru Emil Boc a primit vineri, 21 octombrie, la Palatul Victoria, o delegaţie de reprezentanţi ai grupului Sofiproteol, cu care a discutat despre proiectele de investiţii ale grupului în România, în următorii ani, perspectivele de dezvoltare a  sectorului biodiesel şi aspecte cu privire la Politica Agricolă Comună după 2013.

Reprezentanţii grupului francez şi-au exprimat disponibilitatea de a investi anul acesta 10 milioane de euro pentru modernizarea tehnologică a celor două fabrici de procesare a seminţelor oleaginoase din Slobozia şi din Urziceni.

La întrevederea de la Palatul Victoria au participat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Octavian Liviu Bumbu, şi deputatul Adrian Rădulescu.

Din delegaţia investitorilor francezi au făcut parte preşedintele Sofiproteol, Xavier Beulin, directorul general al Sofiproteol, Philippe Tillous-Borde. Au participat, de asemenea, Bernard Sargis, preşedinte Expur, parte a grupului Sofiproteol, şi Eugen Cozma, director comercial Expur.