comenzi la domiciliu cliseru.ro

În atenția celor care s-au înscris sau vor să se înscrie la concursul de admitere la școlile de agenți de poliție

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
24/11/2017 | Lege si Ordine

La data de 22 noiembrie a.c., în Monitorul Oficial al României, a fost publicat Ordinul Ministrului Afacerilor Interne nr. 144 din 21.11.2017, privind modificarea și completarea Ordinului ministrului afacerilor interne nr. 140/2016 privind activitatea de management resurse umane în unităţile de poliţie ale Ministerului Afacerilor Interne și a Ordinului ministrului afacerilor interne nr. 177/2016 privind activitatea de management resurse umane în unităţile militare ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și încetarea aplicabilității unor dispoziții din Ordinului ministrului afacerilor interne nr. 154/2004 privind activitățile de educație fizică și sport în Ministerul Afacerilor Interne.

Astfel, au fost publicate normele cu privire la introducerea traseului aplicativ pentru proba de verificare a aptitudinilor fizice la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și pentru cei recrutați în vederea ocupării prin concurs a unor posturi vacante.

Prin introducerea traseului aplicativ la admitere se verifică aptitudinile fizice ale candidaților prin parcurgerea a 11 elemente de dificultate într-un timp de maxim 2 minute și 25 de secunde.

Una dintre consecințele introducerii acestei noi modalități de testare a calităților fizice este eliminarea criteriului de înălțime. În aceste condiții parcurgerea noilor probe impune candidaților o anumită statură sau calități fizice deosebite pentru terminarea traseului aplicativ în timpul menționat.

Eliminarea limitei de înălțime pentru candidați este în acord, inclusiv cu hotărârile Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, care recomandă M.A.I. să elimine acest criteriu, dar și cu unele soluții pronunțate de diverse instanțe de judecată.

O altă modificare prevede ca persoanele care vor candida la școlile pentru subofițeri – pompieri sau participă la concursurile organizate pentru posturile vacante din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență sunt exceptate de la interdicția de a avea semne particulare sau tatuaje neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară.

În acet sens, persoanele care nu au îndeplinit criteriul inițial referitor la înâlțime se pot adresa Serviciului Resurse Umane pentru depunerea cererii de înscriere, până la data de 05 decembrie 2017, urmând ca până la data de 20 decembrie 2017 să depună dosarul de candidat în volum complet, conform cerințelor prevăzute în anunțul postat pe site-ul inspectoratului, http://il.politiaromana.ro , la secțiunea Carieră/ Admitere instituții de învățământ.

Având în vedere termenele precizate, la evaluarea psihologică planificată pentru a se desfășura la data de 07 decembrie 2017, nu pot participa decât persoanele care au depus cererea în termenul menționat.

Succes!

Recrutare candidați admitere pentru învățământul postliceal MAI