comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Trei accidente rutiere în numai o oră

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
23/12/2014 | Infotrafic
Actualizat: 21 martie 2019

Trei accidente au avut loc luni, 22 decembrie, pe șoselele din Ialomița, în numai o oră. La Fetești, Ion Roata și pe DJ306 între Andrășești și Albești. Conduceți prudent!

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ialomiţa recomandă participanţilor la trafic, atât conducătorilor de vehicule, cât şi pietonilor, să manifeste maximă prudenţă şi să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie. Astăzi, pe raza judeţului s-au produs trei evenimente rutiere soldate cu decesul unei persoane şi  vătămarea corporală a altor trei persoane.

Primul eveniment rutier a fost sesizat poliţiei în jurul orei 09:15, în Fetești

Din primele verificări, poliţiştii au stabilit faptul că în timp ce un bărbat de 32 de ani, din municipiul Feteşti, conducea un autoturism pe raza localităţii de domiciliu, nu ar fi adaptat viteza la condiţiile de drum, respectiv carosabil acoperit cu un strat subţire de gheaţă, ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare, a părăsit partea carosabilă şi a acroşat gardul unui imobil.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a unei tinere de 28 de ani, din Feteşti, pasageră în autoturismul condus de acesta, care a fost transportată la Spitalul Municipal Feteşti.

Cel de-al doilea accident rutier s-a petrecut în jurul orei 10:00, pe raza comunei Ion Roată.

Astfel, în timp ce un bărbat de 37 de ani, din comuna Ion Roată se afla staţionat pe marginea părţii carosabile, nu s-a asigurat corespunzător la plecarea de pe loc şi nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism, condus de un tânăr de 24 de ani, din comuna Balaciu, care circula pe DN 2A, din direcţia Slobozia către Urziceni, intrând în impact cu acesta.

Urmare a producerii evenimentului rutier, au fost vătămaţi corporal conducătorul auto de 24 de ani şi un bărbat de 46 de ani, consătean al tânărului, care au fost transportaţi la Spitalul Municipal Urziceni.

Câteva minute mai târziu, o persoană şi-a pierdut viaţa în urma unui accident rutier petrecut pe Drumul Judeţean 306 -> Accident mortal între Andrășești și Albești

Poliţiştii rutieri recomandă, în special, conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei sau zăpadă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Întrucât ceaţa, burniţa şi depunerile de polei afectează întotdeauna buna desfăşurare a circulaţiei rutiere, recomandăm conducătorilor auto să-şi sporească atenţia pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare.

Poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite şi pe timpul zilei, permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.

Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă