Ialomița: Tiruri oprite la stația de taxare Giurgeni. Cursuri suspendate la Malu și Sf. Gheorghe

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

În urma manifestării fenomenelor meteorologice caracterizate prin viscol, ninsoare abundentă și vânt puternic, până la această oră nu au fost înregistrate victime sau alte situații care să pună în pericol comunitățile.

Se circulă în condiții de iarnă pe toate drumurile din județ.

Având în vedere faptul că, în județul Constanța este, la momentul actual, restricționată circulația autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone, s-a luat măsura instituirii unui filtru de poliție și în județul nostru, la stația de taxare Giurgeni, pentru oprirea autotrenurilor. La ora actuală cel puțin douăzeci de TIR-uri sunt oprite.

De asemenea, prin Direcția de Sănătate Publică Ialomița s-a dispus către toate cabinetele medicale individuale, anunțarea femeilor însărcinate în ultimele două luni, pentru a fi preluate și transportate spre unitățile sanitare din județ.

Persoanele programate pentru a afectua astăzi dializă au fost oprite în unitățile medicale, iar cele care urmează să fie supuse acestei proceduri medicale în cursul zilei de mâine sunt aduse astăzi către punctele medicale.

În cursul zilei de astăzi, în cadrul Școlii Gimnaziale Malu (având două locații, în satele Malu și Sf.Gheorghe) cursurile nu se desfășoară, din cauza faptului că sistemul de încălzire nu asigură desfășurarea în bune condiții a procesului instructiv-educativ.

Pentru evitarea situațiilor extreme ce pot pune în pericol viața şi sănătatea populației, le reamintim celor care pornesc la drum în această perioadă să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs și să evite drumurile greu accesibile.

De asemenea, înainte de a începe deplasarea să se asigure că sistemul de încălzire al autoturismului funcţionează, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă.