comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: În minivacanța de Rusalii, polițiștii au intervenit la 331 de evenimente

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
10/06/2020 | Lege si Ordine

În minivacața de Rusalii, polițiștii din Ialomița au fost prezenți la datorie și au acționat pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool sau a altor substanțe. 6 șoferi au fost epistați băuți la volan, rezultatele testelor de alcoolemiei indicând valori de până la 0,90 mg/l așlcool pur în aerul expirat.

 În perioada 5 – 8 iunie a.c, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au intervenit la 331 de evenimente, dintre care 318 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112. De asemenea, au fost sesizate 45 de infracțiuni.

Pe parcursul celor 4 zile polițiștii rutieri au organizat acţiuni punctuale pe linia disciplinării participanților la trafic, care conduc autovehicule aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Polițiștii au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 53 de permise de conducere și au constatat 14 infracțiuni la siguranța circulației pe drumurile publice, dintre care 6 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe. De asemenea, au fost retrase 17 certificate de înmariculare.

Exemple:

La data de 6 iunie a.c., în jurul orei 22:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Țăndărei au depistat pe raza comunei Mihail Kogălniceanu un bărbat de 36 de ani, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul Drager rezultatul a indicat o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

***

La data de 7 iunie,  în jurul orei 21:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit pe raza localității Balaciu la un accident rutier soldat cu pagube materiale, produs pe fondul consumului de alcool.

Un bărbat de 44 de ani din municipiul Poiești, având o alcoolemie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, ar fi pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu  un autoturism care circula regulamentar.

***

La data de 8 iunie a.c., în jurul orei 22:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Coșereni, au oprit pentru control un bărbat de 44 de ani din comuna Drăgoiești, în timp ce conduce un autoturism pe raza localității de domiciliu aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul Drager, acesta a indicat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul figurând în bazele de date ale poliție fără permis de coducere pentru nicio categorie de vehicule.

***

La data de 9 iunie a.c., în jurul orei 02:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție nr. 5 Jilavele au depistat pe raza comunei Adîncata, un autoturismul condus de un bărbat de 27 de ani, care conducea sub influența alcoolului, rezltatul etilotestului indicând  0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

***

La data de 9 iunie a.c. în jurul orei 04:00, polițiștii din cadrul Politiei Municipiului Urziceni, în timp ce efectuau un filtru rutier, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 25 de ani din județul Prahova. Înturcât șoferul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul indicând o valoare de  0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA