comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Grav accident între Coșereni și Movilița: 4 victime, 3 auto implicate. Se intervine cu mijloace de descarcerare

Accident rutier grav între Coșereni și Movilița, pe DN2.

Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit pentru descarcerarea a două victime și acordarea de prim ajutor altor două, urmare a unui accident rutier produs azi, în jurul orei 14.30, între localitățile Movilița și Coșereni, în care au fost implicate trei autoturisme.

Trei victime au fost transportate la spitalul din Urziceni, doi bărbați de 51 și 42 de ani și o femeie de 50 de ani, iar alta la București, o femeie în vârstă de aproximativ 45 de ani.

ISU a intervenit cu o mașină cu modul de descarcerare și smurd, în colaborare cu SAJ.

Poliția este la fața locului pentru cercetări. Traficul a fost reluat (ora 15.10) pe o bandă de mers.

foto: arhivă.

UPDATE 25.07 –  Informații IPJ Ialomița:

Depășirea neregulamentară a fost cauza unui accident de circulaţie produs în cursul zilei de ieri, 24 iulie a.c.,  în apropiere de localitatea Movilița.

 În timp ce un bărbat în vârstă de 42 de ani, din comuna Bărbulești conducea un autoturism pe Drumul Național 2, din direcția București către Urziceni, s-ar fi angajat în depășirea neregulamentară a unui autoturism, a pătruns pe contrasens și a intrat în impact cu un alt autoturism condus regulamentar, din direcția opusă, de către un bărbat de 50 de ani, din municipiul București.

În urma impactului, cel de-al doilea autoturism a fost proiectat într-un alt autoturism, condus de un bărbat de 25 de ani, din localitatea Coșereni, pe aceeași direcție de deplasare.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorilor auto de 42, respectiv 50 de ani, a două femei de 39 și 46 de ani, pasagere a primului autoturism, dar și a unei femei de 49 de ani, pasageră a celui de-al doilea autoturism.

Victimele au fost transportate la unități spitalicești, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Poliţiştii rutieri au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

***

 În cazul în care dintr-un accident rutier au rezultat şi victime, fie numai cu vătămari uşoare, nu trebuie să modificaţi poziţia vehiculului până la sosirea echipajului de poliţie.

Dacă victimele sunt în stare critică, este obligatorie transportarea acestora de urgenţă la o unitate sanitară de prim ajutor.

Anunţaţi imediat poliţia despre accident şi natura lui la telefon 112 ori prin intermediul altor conducatori auto.

Foarte important: NU PĂRĂSIŢI LOCUL ACCIDENTULUI fără încuviinţarea poliţiei.

Părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie constituie infracţiune.

În cazul în care victima refuză (sunt cazuri în care victima e accidentată foarte uşor şi suferă vătămari corporale minore) să considere evenimentul petrecut un accident de circulaţie şi pleacă de la faţa locului înainte de sosirea organelor de poliţie, conducătorul auto trebuie să se prezinte imediat la sediul celei mai apropiate unități de poliție pentru declararea împrejurărilor producerii evenimentului.

În situaţia în care conducatorul auto nu se prezintă la sediul celei mai apropiate unități de poliție, chiar dacă nu este implicat cu vinovăție, iar victima se va prezenta ulterior la o unitate medicală ori la poliţie pentru a declara producerea accidentului de circulaţie, conducatorul auto implicat în eveniment va fi cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de părăsire a locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei ori a procurorului.

Mai multe articole de la obiectiv.net: