comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Cercetați pentru nerespectarea legislației privind circulația pe drumurile publice

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
24/06/2019 | Infotrafic

La data de 22 iunie, poliția a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza municipiului Fetești s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Astfel, polițiștii ajunși la locul evenimentului au stabilit că, în timp ce un bărbat de 37 de ani, din municipiul Fetești, conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în impact cu gardul unui imobil.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul indicat fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Aceasta a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge.

* * *

Alți doi ialomițeni, un bărbat de 29, respectiv 40 de ani, au fost depistați de către polițiști în timp ce conduceau autoturime pe raza județului, deși consumaseră anterior băuturi alcoolice.

Bărbații în cauză au fost testați alcoolscop, rezultatele indicate fiind de 0,50 și 0,57 mg/l  alcool pur în aerul expirat, ulterior, aceștia fiind conduși la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

* * *

Doi bărbați de 38, respectiv 39 de ani, din comuna Săveni, respectiv județul Ilfov, au fost depistați de polițiști în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, fără a poseda permise de conducere.

În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosar penal.

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de afectare a capacitaţii de conducere.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

 Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

 Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

 Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

 De asemenea, pentru toţi cei care sunt tentaţi să conducă autovehicule, deşi nu posedă cunoştinţe elementare privind regulile de circulaţie şi nu conştientizează riscul pe care îl reprezintă pentru ceilalţi participanţi la trafic, reamintim că această faptă constituie infracţiune şi sunt în pericol de a plăti cu libertatea!

 NU CONDUCEŢI SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI!

IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA