comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Accidente și evenimente rutiere din perioada 29 – 31 august

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
01/09/2014 | Infotrafic
Actualizat: 21 martie 2019

În acest sfârşit de săptămână, 29 – 31 august a.c., poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 290 sancţiuni contravenţionale aplicate, un certificat de înmatriculare retras şi 20 de permise de conducere reţinute în vederea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice au fost sancţionaţi 121 conducători auto, 26 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 83.000 lei.

Accidente rutiere 

Poliţia a fost sesizată sâmbătă, 30 august a.c., în jurul orei 02:15, cu privire la faptul că pe raza comunei Făcăeni s-a produs un accident rutier.

În timp ce un tânăr de 28 de ani, din oraşul Ţăndărei, conducea un autoturism pe DN 3B, pe raza comunei Făcăeni, din cauza vitezei excesive, într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, a pierdut controlul volanului şi a lovit gardul unei societăţi comerciale şi un copac.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, care a fost transportat la Spitalul Municipal Feteşti pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Câteva ore mai târziu, pe raza localităţii Lăcusteni s-a produs un alt eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

În timp ce un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Platoneşti, conducea un autoturism pe Drumul Judeţean 212, ajungând la o intersecţie, nu s-a asigurat corespunzător la schimbarea direcţiei de mers şi a fost acroşat de un alt autovehicul condus pe aceeaşi direcţie de mers şi aflat în depăşirea sa.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a unei tinere de 22 de ani, din comuna Platoneşti, pasageră în autoturismul condus de tânărul de 22 de ani, care a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia.

Ambii conducători auto au fost testaţi alcoolscop, rezultatele fiind negative.

Poliţia a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că pe Drumul Judeţean 201 s-a răsturnat un autoturism în afara părţii carosabile.

Din primele verificări poliţiştii au stabilit că în timp ce un bărbat de 36 de ani, din municipiul Slobozia, conducea un autoturism pe DJ 201, în afara localităţii Sudiţi, din cauza altor preocupări în timpul mersului, a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a unei femei de 35 de ani, din municipiul Slobozia care a fost transportată la Spitalul Ţăndărei.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind negativ.

Poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 Infracţiuni la regimul rutier        

Un tânăr de 23 de ani, din oraşul Fierbinţi Târg a fost depistat de către poliţiştii rutieri pe raza localităţii de domiciliu în timp ce conducea un moped, deşi anterior consumase băuturi alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest Drager a rezultat valoarea de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior transportat la o unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit că cel în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Pe raza municipiului Urziceni a fost depistat un tânăr localnic de 28 de ani, în timp ce se afla la volanul unui autoturism deşi nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule şi anterior consumase băuturi alcoolice.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest Drager rezultând valoarea de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior transportat la o unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Poliţiştii rutieri au depistat pe raza municipiului Urziceni doi bărbaţi de 34 şi 37 de ani, din comuna Drăgoeşti, respectiv municipiul Bucureşti, care se aflau la volanul unor autoturisme deşi nu posedau permise de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Pe şoselele ialomiţene au fost depistaţi doi bărbaţi de 24 şi 35 de ani, din comuna Bărbuleşti, respectiv municipiul Bucureşti, în timp ce conduceau autoturisme înmatriculate în state al Uniunii Europene, deşi nu aveau drept de circulaţie pe teritoriul României.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița