comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Accidente și evenimente rutiere din perioada 21 – 23 noiembrie

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
24/11/2014 | Infotrafic

În acest sfârşit de săptămână, 21 – 23 noiembrie, poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 251 sancţiuni contravenţionale aplicate, 2 certificate de înmatriculare retrase şi 19 permise de conducere reţinute în vederea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice au fost sancţionaţi 114 conducători auto, 18 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 97.000 lei.

Infracţiuni la regimul rutier        

O patrulă de siguranţă publică a oprit pentru control pe raza municipiului Feteşti un autoturism, condus de un tânăr de 28 de ani, din judeţul Călăraşi.

Din verificările efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit faptul că cel în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Poliţiştii au întocmit dosar penal.

Accidente rutiere 

Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza comunei Ion Roată s-a produs un accident de circulaţie soldat cu vătămarea corporală a două persoane.
Din primele verificări, poliţiştii au stabilit că în timp ce o tânără de 19 ani, din oraşul Căzăneşti, conducea un autoturism pe DN 2A, din direcţia Urziceni către Slobozia, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a intrat în derapaj necontrolat şi a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătoarei auto şi a unui pasager aflat în autoturismul acesteia, un tânăr de 30 de ani, din comuna Ion Roată, ambii fiind transportaţi la Spitalul Municipal Urziceni pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Tânăra a fost testată alcoolscop, rezultatul fiind negativ.

Un alt eveniment rutier s-a produs la intersecţia DJ 212 cu DJ201, în afara oraşului Ţăndărei, unde un autocamion s-a răsturnat.

accident camion rasturnat (5)

Foto: arhiva Obiectiv Ialomița – Camion răsturnat pe DN3B, în apropiere de Vlădeni

Astfel, în timp ce un bărbat de 54 de ani, din judeţul Călăraşi, conducea o autoutilitară la care avea ataşată o semiremorcă încărcată cu floarea-soarelui, pe DJ 212, la intersecţia cu DJ 201 nu a redus viteza la efectuarea manevrei de viraj la dreapta şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, care a fost transportat la Spitalul Ţăndărei pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Cel în cauză a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind negativ.

Alte două persoane au fost rănite într-un accident rutier ce s-a petrecut în afara localităţii Misleanu.

În timp ce un tânăr de 31 de ani, din comuna Misleanu conducea un autoturism pe DN 2A din direcţia Urziceni către Slobozia, a pierdut controlul volanului şi a părăsit partea carosabilă.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto şi a pasagerului acestuia, un tânăr de 21 de ani, din comuna Misleanu, care au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind de 1,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, la unitatea spitalicească unde a fost transportat fiindu-i recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În cele trei cazuri au fost întocmite dosare penale.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️