comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Accidente și evenimente rutiere din perioada 2 – 4 octombrie

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/10/2015 | Infotrafic
Actualizat: 21 martie 2019

Accidente rutiere în apropiere de Urziceni, Amara și Movilița

accident varianta slobozia - 51

Vineri, 2 octombrie, în jurul orei 19:30, poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că pe Drumul Naţional 2 s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că, în timp ce un bărbat de 36 de ani, din judeţul Buzău, conducea un autoturism din direcţia Bucureşti către Buzău, în afara municipiului Urziceni, a acroşat un pieton angajat în traversarea părţii carosabile prin loc nepermis şi fără să se asigure.

Din accdient a rezultat vătămarea corporală a pietonului, un bărbat de 58 de ani, din muncipiul Slobozia, care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia.                                                                                                          * * * 

Sâmbătă, 03 octombrie, în afara oraşului Amara, s-a produs un alt accident rutier, soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că în timp ce un bărbat de 59 de ani, din municipiul Slobozia conducea o autoutilitară din direcţia Griviţa către Amara a acroşat un atelaj hipo care circula pe aceeaşi direcţie de mers.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a  unei femei de 47 de ani, din oraşul Amara, pasageră în atelajul hipo, care a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Atât şoferul autoutilitarei cât şi conducătorul atelajului hipo au fost testaţi alcoolscop, rezultatele fiind zero, respectiv 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

                                                         * * * 

Un alt accident rutier s-a produs ieri, 4 octombrie în jurul orei 17:00, pe Drumul Naţional 2, în afara localităţii Moviliţa.

În timp ce o femeie de 37 de ani, din judeţul Buzău, conducea un autoturism din direcţia Bucureşti către Urziceni, se pare că pe fondul adormirii la volan, a pătruns pe contrasens şi a intrat în impact cu două autovehicule conduse din sens opus de doi bărbaţi de 37 şi 65 de ani, ambii din municipiul Bucureşti.

Autoturismul condus de bărbatul de 65 de ani a fost proiectat într-un alt autovehicul condus pe acelaşi sens de mers de un bărbat de 35 de ani, din judeţul Ilfov.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătoarei auto de 37 de ani şi a patru pasageri aflaţi în autoturismul condus de aceasta, persoane cu vârste cuprinse între 3 şi 37 de ani, toate din judeţul Buzău. Totodată conducătorul autoturismului de 65 de ani şi o femeie de 59 de ani aflată în autoturismul acestuia au fost vătămaţi corporal.

Cei patru conducători auto au fost testaţi alcoolscop, rezultatele fiind negative.

În toate cele trei cazuri cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor prducerii evenimentelor rutiere. 

Infracţiuni la regimul rutier

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii rutieri au depistat pe şoselele judeţului trei bărbaţi cu vârstele cuprinse între 42 şi 47 de ani, care conduceau autovehicule şi un moped pe drumurile publice, deşi au consumat anterior băuturi alcoolice.

Cei în cauză au fost testaţi alcoolscop, valorile rezultate fiind cuprinse între 0,66 şi 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, aceştia fiind ulterior transportaţi la unităţi medicale, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma efectuării de verificări în bazele de date, poliţiştii au stabilit că bărbatul de 47 de ani, din comuna Borduşani, care conducea un moped, nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale. 

Mandat executat

Poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Gârbovi au acţionat pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de libertate.

Astfel, poliţiştii au reuşit identificarea unui tânăr de 24 de ani din localitate, pe numele căruia  Judecătoria Urziceni  a emis mandat de executare a pedepsei.

Cel în cauză a fost încarcerat în Penitenciarul Slobozia şi are de executat o pedeapsă privativă de libertate de 2 ani, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la furt.

IPJ Ialomița | foto din arhivă