comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Accidente și evenimente rutiere din perioada 12 – 14 iunie

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
15/06/2015 | Infotrafic
Actualizat: 21 martie 2019

În acest sfârşit de săptămână pe şoselele ialomiţene s-au produs trei accidente rutiere soldate cu decesul unei persoane şi vătămarea corporală a altor trei persoane. 

În acest sfârşit de săptămână, 12 – 14 iunie, poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 377 sancţiuni contravenţionale aplicate, 16 certificate de înmatriculare retrase şi 20 permise de conducere reţinute în vederea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice au fost sancţionaţi 149 conducători auto, 37 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 100.000 lei.

Accidente rutiere 

În acest sfârşit de săptămână pe şoselele ialomiţene s-au produs trei accidente rutiere soldate cu decesul unei persoane şi vătămarea corporală a altor trei persoane. 

Sâmbătă, 13 iunie, poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza oraşului Ţăndărei s-a produs un accident de circulaţie soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că, în timp ce o tânără de 29 de ani, oraşul Ţăndărei, conducea un autoturism, la efectuarea manevrei de mers înapoi într-o parcare, nu s-ar fi asigurat corespunzător şi a acroşat un minor de 14 ani.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a minorului, care a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Ţăndărei.

Conducătoarea auto a fost testată alcoolscop, rezultatul fiind negativ. 

Duminică, 14 iunie, în jurul orei 04.30, pe Drumul Judeţean 101 s-a produs un alt accident de circulaţie, soldat cu vătămarea corporală a două persoane.

Din verificările efectuate, poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit că în timp ce un tânăr de 19 ani, din comuna Borăneşti, conducea un autoturism pe Drumul Judeţean 101, în apropierea comunei Moviliţa, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto şi a unei minore în vârstă de 14 ani, din comuna Coşereni, pasageră în autoturism, ambii fiind transortaţi la o unitate spitalicească de pe raza municipiului Bucureşti în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind negativ.

Un alt accident rutier s-a produs ieri,  în jurul orei 21.30, pe Drumul Naţional 2.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că în timp ce un bărbat de 41 de ani, din municipiul Urziceni conducea un autoturism din direcţia Urziceni către Bucureşti, în afara localităţii Urziceni, a acroşat un pieton, care s-a angajat în traversarea părţii carosabile prin loc nepermis şi fără să se asigure.

Din accident a rezultat decesul pietonului, un bărbat de 58 de ani, din judeţul Prahova.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind negativ.

În cele trei cazuri poliţiştii au întocmit dosare penale. 

Infracţiuni la regimul rutier

Poliţiştii rutieri au depistat pe şoselele judeţului doi bărbaţi în vârstă de 26 şi 58 de ani, din comuna Dridu, respectiv municipiul Feteşti care conduceau autovehicule pe drumurile publice, deşi au consumat anterior băuturi alcoolice.

Cei în cauză au fost testaţi alcoolscop, rezultatele fiind de 0,58 şi 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind transportaţi la unităţi medicale, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bărbatul de 58 de ani, din municipiul Feteşti, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii de domiciliu nu a păstrat o distanţă suficientă faţă de un autovehicul aflat în faţa sa şi a intrat în coliziune cu acesta rezultând avarierea ambelor autoturisme.

Poliţiştii au întocmit în ambele cazuri dosare penale. 

Pe raza comunei Dridu, poliţiştii au oprit pentru control o autoutilitară condusă de un tânăr de 22 de ani, din localitate.

Din verificările efectuate în bazele de date poliţiştii au stabilit faptul că autoutilitara avea autorizaţia de circulaţie provizorie expirată, fapt pentru care, în cauză a fost întocmit dosar penal.

Alţi doi bărbaţi de 47 şi 35 de ani, din oraşul Amara, respectiv judeţul Prahova, au fost opriţi pentru control în trafic de către poliţişti, în timp ce se aflau la volanele unor autovehicule.

Primul dintre aceştia, bărbatul de 47 de ani, conducea pe raza oraşului Amara un tractor agricol, fără a poseda permis de conducere.

Cel de-al doilea bărbat a fost depistat la volanul unui autoturism pe raza comunei Bărbuleşti, deşi figura în bazele de date cu permisul de conducere reţinut.

Poliţiştii au întocmit în ambele cazuri dosare penale.