comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Accidente rutiere. Patru persoane vătămate

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
11/03/2019 | Infotrafic

Vineri, 08 martie a.c., în timp ce un bărbat de 55 de ani, din municipiul Urziceni, conducea un autoturism pe raza localității Bărbulești, nu s-ar fi asigurat corespunzător la momentul efectuării manevrei de schimbare a direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un alt autovehicul, condus de un bărbat de 68 de ani, care circula regulamentar din direcția Urziceni către Albești.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto de 68 de ani, dar și a unui alt bărbat de 60 de ani, din comuna Bărbulești, pasager al primului autoturism, aceștia fiind transportați la cea mai apropiată unitate spitalicească, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorii auto au fost testați alccoolscop, rezultatele fiind negative.

* * *

 Sâmbătă, 09 martie a.c., în timp ce un tânăr de 19 ani, din comuna Alexeni, conducea un autoturism pe raza localității Ion Roată, din direcția Slobozia către Urziceni, a pierdut controlul direcției de deplasare și a părăsit partea carosabilă, intrând în impact cu un copac.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a unui tânăr de 15 ani, pasager al autoturismului în cauză.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul indicat fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, din verificările efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că cel în cauză nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

* * *

Tot sâmbătă, 09 martie a.c., în jurul orei 11.30, în timp ce o femeie de 63 de ani, din municipiul București, conducea un autoturism pe raza comunei Bărcănești, din direcția Coșereni către Axintele, a acroșat un pieton, un bărbat de 77 de ani, care se deplasa pe marginea părții carosabile.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a pietonului, acesta fiind transportat la cea mai apropiată unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Conducătoarea auto a fost testată alcoolscop, rezultatul fiind negativ.

În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor în care s-au produs accidentele rutiere. 

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii au intervenit la 108 sesizări, iar în urma activităților desfășurate în teren au aplicat peste 700 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat normele legale în vigoare.  În urma neregulilor constatate în trafic, polițiștii au reținut 44 de permise de conducere și au retras 17 certificate de înmatriculare.

 În acest sfârșit de săptămână, 08 – 10 martie a.c., poliţiştii ialomițeni au acționat pe raza județului, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Astfel, s-a intervenit la 121 de evenimente, dintre care 108 sesizate prin 112. În urma activităților desfșurate au fosst constatate 61 de infracțiuni.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 738 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 260.000 de lei.

Poliţiştii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, pentru abaterile de la prevederile legale fiind reținute 44 de permise de conducere și retrase, 17 certificate de înmatriculare.

Poliția Română acționează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunității şi, totodată, este pregătită să intervină atunci când situaţia o impune.

 Exemplificăm:

Opt conducători auto, cu vârste cuprinse între 24 și 64 de ani, au fost depistați de polițiști în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, deși au consumat anterior băuturi alcoolice.

Cei în cauză au fost testați alcoolscop, rezultatele indicate fiind cuprinse între 0,44 și 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, șase dintre aceștia fiind transportați  la unități medicale, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.

Doi dintre conducătorii auto depistați, doi bărbați de 41 și 44 de ani, din comuna Reviga, respectiv orașul Fierbinți-Târg, au refuzat recoltarea de probe biologice de sânge.

* * *

Alți doi conducători auto, doi tineri de 22 și 25 de ani, din comuna Bărbulești, respectiv județul Botoșani, au fost depistați de polițiștii rutieri în timp ce conduceau autoturisme pe raza județului, fără a poseda permis de conducere.

* * *

Un tânăr de 22 de ani, din comuna Bordușani, a fost depistat de polițiști în timp ce condducea un autotuturism pe drumurile publice, deși avea acest drept suspendat.

* * *

 De asemenea, un bărbat de 55 de ani, din comuna Mărculești, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea, pe raza comunei de domiciliu, un tractor agricol ce tracta o remorcă, acestea nefiind înmatriculate sau înregistrate.

* * *

Duminică, 10 martie a.c., poliția a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza municipiului Fetești s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Astfel, polițiștii ajunși la locul evenimentului au stabilit că, în timp ce un o femeie de 43 de ani, conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în impact cu gardul unei locuințe.

Persoana în cauză a fost testată alcoolscop, rezultatul indicat fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, aceasta fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosar penal.

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de conturbare a capacitaţii de conducere, deşi exista tendinţa de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

Totodată, pentru toţi cei care sunt tentaţi să conducă autovehicule, deşi nu posedă cunoştinţe elementare privind regulile de circulaţie şi nu conştientizează riscul pe care îl reprezintă pentru ceilalţi participanţi la trafic, reamintim că această faptă constituie infracţiune şi sunt în pericol de a plăti cu libertatea!

 

 

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA