livrari la domiciliu

Depistați în trafic cu adeverințe de angajator false. Accident rutier la Lilieci

Ieri, polițiștii ialomițeni au intervenit la 79 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112, au constatat 9 infracțiuni și au aplicat peste 170 de sancţiuni contravenţionale.

La data de 12 mai a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au acționat, pe raza întregului județ, pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Astfel, pe parcursul zilei trecute, polițiștii au intervenit la 79 evenimente, dintre care 75 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Totodată, au fost constatate 9 infracțiuni, din care 2 contra persoanei, 5 contra patrimoniului și 2 la regimul rutier.

În urma activităților desfășurate în teren, polițiștii au aplicat 179 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 73.000 de lei.

Pentru abaterile de la normele rutiere a fost reținut 1 permis de conducere și au fost retrase două certificate de înmatriculare.

De asemenea, echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și reprezentanți MAPN au acțiune pe raza județului pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, ce a avut ca principal scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin ordonanțele militare.

Depistați în trafic cu adeverințe de angajator false

La data de 12 mai a.c., în jurul orei 09:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Țăndărei, în timp ce executau activități specifice pe linia combaterii COVID 19, în filtrul instituit pe DJ 212 la ieșire din orașul Țăndărei către comuna Platoneşti, au oprit pentru control un autoturism în care se aflau două persoane, de 26 și 34 de ani.

Pentru a-și justifica deplasarea, cei doi au prezentat polițiștilor adeverinţe de angajator permanente, eliberate de o societate din Ţăndărei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date a reieșit că adeverințele sunt completate cu date false, întrucât cei doi bărbați nu figurează ca salariați ai operatorului economic.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „falsul în declaraţii în formă continuată” și „uz de fals”.

La data de 12 mai a.c., în jurul orei 07:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit pe DN 2, în interiorul localității Lilieci, la un accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

 Din verificările efectuate a reieșit că, în timp ce un bărbat de 57 ani, din județul Vrancea, conducea un autoturism pe DN 2, din direcția București către Urziceni, nu ar fi adaptat viteza de deplasare într-o curbă deosebit de periculoasă către stânga, a părăsit partea carosabilă și a intrat în impact cu gardul unui imobil din localitatea Lilieci.

În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, care a fost transportat la Spitalul Municipal Urziceni, pentru îngrijiri medicale.

Șoferul nu a putut fi testat cu aparatul alcooltest din cauza vătămărilor suferite fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.

IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA