comenzi la domiciliu cliseru.ro

Cum am ratat niște fonduri europene, la două minute…

Mai multe devize de lucrări ale unor proiecte legate de modernizarea drumurilor din județul Ialomița, dar nu numai, vor fi modificate ca urmare a scăderii TVA-ului, de la 20% la 19%.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean din această săptămână se află nu mai puțin de 9 proiecte în acest sens, dar și altele trei privind investiții la monumente istorice precum Conacul Bolomey, Biserica de lemn, Orașul de Floci de la Giurgeni. Conacul Bolomey, Biserica de lemn „Sf. Nicolae” și Orașul de Floci sunt trei obiective care se vor restaurate, reabilitate, puse în valoare și conservate de Consiliul Județean Ialomița cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional  2014-2020.
Aceste proiecte au fost și motivul pentru care anul trecut, pe 23 noiembrie, consilierii județeni au fost convocați într-o ședință extraordinară, pentru a aproba documentațiile tehnice și realizarea acestor obiective. Numai că…

„Spre rușinea funcționarilor de la Consiliul Județean, nu au reușit să ducă aceste proiecte în termenul prevăzut de Ghidul Solicitantului. Au și o scuză, pentru că nu am putut contracta o firmă specializată în acest sens, care să ajute mai mult la redactarea cererilor de finanțare. Vă spuneam de fiecare dată că banii aceștia europeni nu se obțin așa ușor. Au întârziat două minute. Două minute după ceasul Agenției. Suficient ca proiectele noastre să nu intre în evaluare la acest moment. Eventual, vor exista alte lansări de finanțări. Noi le aveam pregătite. Am încercat să găsim și alți finanțatori. Nu vă putem da alte detalii la acest moment. Cert este că la termenul la care a fost stabilit să le depunem, noi nu le-am depus în termenul prevăzut, respectiv 25 noiembrie, ora 14.00. (…) La data la care eu am venit la Consiliul Județean, nu existau decât două persoane care încercau să treacă pe lângă biroul de fonduri europene. La acest moment, sunt șapte persoane care se vor ocupa de accesarea fondurilor europene. Nu este un Birou funcțional, pentru că nu se poate face într-un an…”, a afirmat președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru.

Mai multe articole de la obiectiv.net: