comenzi la domiciliu cliseru.ro

Accident rutier la Slobozia. O persoană vătămată

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
06/03/2019 | Infotrafic

Ieri, 05 martie, în jurul orei 09.30, pe raza municipiului Slobozia, s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

Din verificările efectuate de polițiștii ajunși la locul evenimentului s-a stabilit faptul că, în timp ce un bărbat de 65 de ani, din municipiul Slobozia, conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, nu ar fi respectat semnificația indicatorului ”Cedează trecerea”, la momentul pătrunderii într-o intersecție și a fost acroșat de un alt autoturism, condus regulamentar de către un bărbat de 37 de ani, din aceeași localitate.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a celui de-al doilea conducător auto, bărbatul de 37 de ani, acesta fiind transportat la cea mai apropiată unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.

Poliţiștii atrag atenţia asupra importanţei respectării regimului legal de viteză întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere.

Poliţiştii le recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirile riscante, în special când se circulă în coloană.

De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule, mai ales atunci când carosabilul este umed.

Înainte de a pleca la drum, verificaţi starea autovehiculului, asiguraţi-vă de buna funcţionare a frânei de serviciu, a celei de mână, a instalaţiilor de iluminare-semnalizare! Nu uitaţi triunghiurile reflectorizante şi trusa medicală de prim-ajutor!

Discuţiile intense în timpul conducerii autovehiculului, vorbitul la telefonul mobil, vă pot distrage atenţia în momente vitale.

Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule!

Oboseala la volan vă poate fi fatală! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

Folosirea centurii de siguranţă este obligatorie. Ataşaţi-vă centura de siguranţă înainte de plecarea la drum, vă poate salva viaţa în caz de accident!

 IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA. Foto arivă