comenzi la domiciliu cliseru.ro

Accident rutier la ieșire din Slobozia spre Drajna. 5 victime, dintre care una încarcerată

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
20/10/2019 | Infotrafic

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulația rutieră este întreruptă pe DN21 Slobozia – Călărași, la ieșire din orașul Slobozia către localitatea Drajna Nouă, județul Ialomița, unde a avut loc o coliziune între un autoturism și un autocamion. În urma impactului, cinci persoane au fost rănite, dintre care una este încarcerată (șoferul autoturismului), iar restul sunt conștiente.

Foto: Urasehc Nairam

Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri pentru a permite intervenția echipajelor medicale și a celor de la descarcerare.

În momentul sosirii la fata locului, cinci persoane erau rănite, toate din autoturism, una încarcerată și 4 neîncarcerate. O persoană transportată la spital de SMURD IL, 1 de SMURD Călărași-stația Dragalina venită în sprijin și 2 de SAJ Il. A cincea victima a fost descarcerată la ora 21.10. Este conștientă și urmează să fie transportată la spital de SAJ IL.

Șoferul tirului și încă un pasager din tir nu au avut nevoie de îngrijiri medicale și au rămas la fața locului.

UPDATE IPJ Ialomița:

Din primele cercetări efectuate în cazul accidentului produs pe tronsonul de drum Slobozia – Drajna, a rezultat faptul că, în timp ce un tânăr de 19 de ani, din județul Călărași, conducea un autoturism pe DN 21, ar fi pătruns pe sensul opus de mers unde a intrat în coliziune cu un ansamblu auto condus regulamentar de un bărbat de 43 de ani din județul Constanța.

Din accident, a rezultat vătămarea corporală a șoferului de 19 ani și a altor patru pasageri ai autoturismului cu vârste cuprinse între 20 și 24 de ani, din județul Călărași.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele indicând o valoare negativă, ulterior au fost conduși la spital, în vederea prelevării de probe biologice, pentru stabilirea, cu exactitate, a alcoolemiei.

Polițiștii i-au efectuat testul rapid de droguri șoferului autoturismului, în vârsta de 19 ani,  rezultatul indicând faptul că acesta se afla sub influența substanțelor cu efect psihotrop.

În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Accident între Slobozia și Iazu

Tot Duminică, 20 octombrie a.c., un alt accident de circulație s-a produs pe DN 21, între localitățile Slobozia și Iazu, după ce un șofer de 43 de ani din București, pe fondul neadaptării vitezei în curbă, ar fi pătruns pe sensul opus de mers și a lovit frontal un autovehicul condus regulamentar de un bărbat de 63 de ani din Galați, care a fost rănit și transportat la spital.

Foto DRDP Constanta

Ambii conducători auto au fost testați alcoolcop, rezultatul fiind negativ.

Pentru a ajunge în siguranță la destinație, polițiștii vă recomandă:

Consumul de alcool sau substanțe psihoactive constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

 De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau substanțelor psihoactive comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

 Consumul de alcool sau substanțe interzise reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

 Interesați-vă înainte să porniți la drum cu privire la traseul pe care urmează să-l parcurgeți.

 Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi țineți cont de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.

 Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

 Respectaţi regimul legal de viteză!