comenzi la domiciliu cliseru.ro

Accident rutier la Gura Ialomiței. A intrat cu mașina în taluzul din beton al căii ferate. 0,74 mg/l alcool pur în aerul respirat

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
20/05/2019 | Infotrafic

Ieri, 19 mai, în jurul orei 05:30, pe Drumul Județean 213, în apropiere de localitatea Gura Ialomiței, s-a produs un accident de circulație soldat cu rănirea a trei persoane.

Din verificările efectuate de polițiștii ajunși la locul evnimentului s-a stabilit că în timp ce un tânăr de 21 de ani, din orașul Țăndărei, conducea un autoturism din direcția Gura Ialomiței către Mihail Koglniceanu, nu ar fi adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în impact cu taluzul din beton al căii ferate ce traversează Drumul Județean 213.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, dar și altor doi tineri de 17 și 19 ani, din localitatățile Gura Ialomiței, respectiv Mihail Kogălniceanu, pasageri ai autoturismului în cauză, aceștia fiind transportați la cea mai apropiată unitate spitalicească.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul indicat fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul respirat, ulterior, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal.

 Poliţiștii atrag atenţia asupra importanţei respectării regimului legal de viteză întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere.

Poliţiştii le recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirile riscante, în special când se circulă în coloană.

De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule, mai ales atunci când carosabilul este umed.

Înainte de a pleca la drum, verificaţi starea autovehiculului, asiguraţi-vă de buna funcţionare a frânei de serviciu, a celei de mână, a instalaţiilor de iluminare-semnalizare! Nu uitaţi triunghiurile reflectorizante şi trusa medicală de prim-ajutor!

Discuţiile intense în timpul conducerii autovehiculului, vorbitul la telefonul mobil, vă pot distrage atenţia în momente vitale.

Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule!

Oboseala la volan vă poate fi fatală! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

Folosirea centurii de siguranţă este obligatorie. Ataşaţi-vă centura de siguranţă înainte de plecarea la drum, vă poate salva viaţa în caz de accident.

Dosar penal pentru conducere fără permis

 Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Slobozia au depistat un tânăr de 21 de ani, din municipiul Slobozia, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, fără a respecta prevederile legale în vigoare.

Astfel, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că persoana depistată nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, în cauză fiind întocmit dosar penal.

La volan, sub influența băuturilor alcoolice

Sâmbătă, 18 mai a.c., în jurul orei 00.00, poliția a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza localității Sudiți s-a produs un eveniment rutier.

Astfel, din verificările efectuate de polițiștii ajunși la locul evenimentului, s-a stabilit că în timp ce un tânăr de 23 de ani, din comuna Sudiți, conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, pierdut controlul direcției de deplasare și a părăsit partea carosabilă.

Conducătorul auto au fost testat alcoolscop, rezultatul indicat fiind de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, acesta fiind condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie! Stimaţi conducători auto, alcoolul şi volanul sunt incompatibile!

 De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depășeşte limita legală!

Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

 IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA.