comenzi la domiciliu cliseru.ro

Accident rutier în Slobozia. Misiunile desfășurate de pompierii militari în ultimele 48 de ore

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Misiunile desfășurate de pompierii militari în ultimele 48 de ore

 Accident rutier în municipiul Slobozia.

Accident Slobozia
Accident Slobozia

În data de 20 iunie, a.c., în jurul orei 10:30, am fost solicitați să intervenim la un accident rutier produs în municipiul Slobozia, strada Răzoare, în care au fost implicate două autoturisme. În sprijinul persoanelor implicate în coliziune, s-au deplasat de urgență pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia, cu o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de stins cu apă și spumă și două echipaje SAJ Ialomița. În urma evenimentului, au rezultat două victime, neîncarcerate, care au fost monitorizate de echipajele SAJ de la locul intervenției. Militarii au acționat pentru sablarea carosabilului și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului. Mai multe detalii: Accident rutier în Slobozia

Incendiu de vegetație uscată în municipiul Fetești.

În data de 20 iunie, a.c., în jurul orelor 12:55, am fost solicitați să intervenim pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată izbucnit pe raza municipiului Fetești. Incendiul a fost stins operativ de pompierii din cadrul Stației de pompieri Fetești, care au acționat cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. A ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 200 mp. Cel mai probabil, incendiul  a pornit de la un foc deschis în spații deschise.

Deblocare ușă în muncipiul Slobozia.

In data de 20 iunie, a.c.,  în jurul orei 18:50, pompierii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru deblocarea accesului într-o locuință din municipiul Slobozia. La locul solicitării s-au deplasat de urgență două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia, cu o autospecială de descarcerare, o autospecială SMURD și un echipaj al SAJ Ialomița – Substația Slobozia, venit în sprijin. După deblocarea ușii, în locuință a fost găsită o femeie în vârsta de 39 ani, căreia i s-a acordat primul ajutor medical de echipajele de la locul intervenției. Ulterior, aceasta a fost preluată de către echipajul SAJ Ialomița și transportată la Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

Animale mari, captive în medii ostile. 2 apeluri pentru salvarea a două cabaline   s-au primit la sfârșitul săptămânii trecute de la cetățeni. Una a fost salvată de pompierii din cadrul Stației de Pompieri Fetești, cabalina fiind căzută într-un șant din municipiul Fetești, iar cealaltă de pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, care au acționat pentru salvarea unei cabaline căzute într-un șanț din localitatea Borănești. Pentru evitarea producerii unor astfel de cazuri, recomandăm cetățenilor supravegherea permanentă a animalelor proprii.

Echipajele SMURD au intervenit în ultimele 48 de ore, pentru acordarea primului-ajutor medical calificat unui număr de 34 cazuri de natură medicală.

În continuare, pompierii militari rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

ISU Ialomița – INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ “BARBU CATARGIU” AL JUDEŢULUI IALOMIŢA