comenzi la domiciliu cliseru.ro

A fost ales primarul tinerilor din Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
26/11/2015 | Lege si Ordine

Luni, 16 noiembrie, membrii Consiliului local al tinerilor din Slobozia au ales un alt primar și un alt secretar.

Ședința a avut loc în sala Consiliului local Slobozia, în prezența primarului municipiului, Alexandru Stoica și directorului Direcției Municipale pentru Cultură, Învățământ, Sport și Tineret, Ionel Constantin.

Pentru funcția de primar s-au înscris două persoane, Georgiana Ghiță și Popescu Ligia, iar pentru secretar au existat patru propuneri, Chiriță Rodica, Drăgan Andra, Pletea Bianca, Bucur Claudia. Cei propuși au trebuit să-și prezinte pe scurt un program de activități sau obiectivele lor, în cazul în care urmau să fie aleși. Interesant este faptul că deși din Consiliul local fac parte și mulți băieți, niciunul nu a fost propus.

Constantin Alina, cea care a fost timp de doi ani primarul tinerilor din Slobozia, a făcut o scurtă prezentare a angajamentelor pe care trebuie să le susțină un primar al tinerilor, care sunt atribuțiile primarului și secretarului, ce obiective ar trebui avute în vedere, care sunt regulile într-un astfel de for, cum se stabilește bugetul pentru anul viitor și multe altele.

De asemenea, primarul Sloboziei le-a făcut un scurt „instructaj” administrativ tinerilor care participau, poate pentru prima oară, la o ședință de alegeri, explicându-le că trebuie să mențină legătura permanent cu seniorii.

În urma votului, exprimat secret, Georgiana Ghiță, elevă în clasa a XI-a, la Liceul Pedagogic „Matei Basarab”, a obținut 17 voturi, iar Popescu Ligia, 4 voturi. De asemenea, secretar a fost votată Bucur Claudia, elevă în clasa a XI -a, la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” , cu 9 voturi.

În luna noiembrie va avea loc o ședință extraordinară, în cadrul căreia tinerii consilieri, împreună cu noul primar, vor stabili un calendar al viitoarelor activități, pentru a putea fi acceptate și bugetate. Fondurile vor proveni din bugetul municipiului Slobozia.