comenzi la domiciliu cliseru.ro

17 angajați de la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, izolați la domiciliu împreună cu familiile lor

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
25/03/2020 | Locale Ialomita

În data de 22.03.2020, ora 17:30, a fost transferată de la Spitalul Orăşenesc Ţăndărei către Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia o pacientă în vârstă de 66 ani prezentând Insuficienţă Respiratorie severă, caz care nu se încadra în Definiţia de caz pentru suspiciunea de infecţie cu noul Coronavirus. Decizia de transfer a pacientei a fost luată deoarece starea acesteia se degrada.

În urma consultului medical şi a investigaţiilor imagistice se primeşte aviz de transfer al pacientei către Spitalul de Boli Infecţioase Matei Balş Bucureşti.

Personalul medical care a avut contact direct cu această pacientă a fost trimis la domiciliu pentru auto izolare.

În data de 24.03.2020, se primeşte confirmarea de caz pozitiv pentru infecţia cu COVID-19 la acest caz, prin Direcţia de Sănătate Publică Ialomiţa.

Aceştia hotărăsc izolarea la domiciliu a celor 17 angajaţi ( 2 medici, asistenţi şi personal auxiliar) care au avut contact direct cu acest caz. Izolarea acestora se face împreună cu ceilalţi membri ai familiilor lor.

Personalul din izolare va fi monitorizat la domiciliu pe perioada celor 14 zile. În acest moment, niciuna dintre cele 17 persoane izolate la domiciliu nu prezintă simptome.

Activitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia şi a serviciului de urgenţă nu a fost perturbată deoarece a fost redirecţionat alt personal din secţiile în care activitatea medicală a fost temporar redusă conform ORDINULUI COMANDANTULUI ACŢIUNII, Secretar de stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr.74527 din 23.03.2020 privind instituirea unor măsuri necesare pentru limitarea răspândirea infecţiei cu Virusul SARS-CoV-2 la nivelul unităţilor sanitare publice şi private.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia

Vezi și:

Bărbat din județul Ialomița, infectat cu coronavirus, decedat

ORDONANȚA MILITARĂ NR. 3. Măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19