comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ziua porților deschise la IPJ Ialomița

Poliţia Română aniversează, la data de 25 martie a.c., 196 de ani de atestare documentară. A devenit deja o tradiţie ca, în contextul aniversării Zilei Poliţiei Române, oamenii legii să se afle alături de cetăţeni pentru a sărbători.

Sărbătoarea a debutat astăzi, 22 martie, când „porţile” Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa s-au deschis pentru şcolarii şi preşcolarii unităţilor de învăţământ ialomiţene.

Micuţilor curioşi le-au fost prezentate dotările Poliţiei, de la arme şi tehnică de intervenţie, până la autospeciale. Astfel, în parcarea din fața inspectoratului au fost prezentate autospecialele din dotarea Serviciului Rutier, care aveau în funcţiune semnalele acustice şi luminoase.

Serviciul Criminalistic le-a prezentat celor mici trusele criminalistice, precum și modul de formare a urmelor digitale şi modalitatea de amprentare.

De asemenea, luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale le-au prezentat micuților curioși armamentul, echipamentele, precum și autospeciala de care aceștia dispun.

Expoziţia de arme, muniţii şi materiale pirotehnice prezentată de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase a fost următorul punct de oprire, şi a reuşit să-i antreneze pe vizitatori într-un dialog efervescent despre „puşti cu lunetă, mitraliere, pistoale şi artificii”.

La finalul activităților, copiii au oferit polițistelor flori făurite cu măiestrie de mânuțele lor dibace.

Mai multe articole de la obiectiv.net: