Ziua Poliției Române, sărbătorită de poliţiştii ialomiţeni în mijlocul cetăţenilor

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Sărbătorită în fiecare an la data de 25 martie, Ziua Poliţiei Române va fi marcată la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa printr-un program de activităţi de apropiere a cetăţeanului de instituţia Poliţiei, prin transparenţă şi dialog.

Manifestările vor debuta vineri, 20 martie a.c. începând cu ora 10.00, când va fi organizat concursul Cupa Presei la Tir, adresat jurnaliştilor acreditaţi pe lângă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ialomiţa.

Sâmbătă, 21 martie, începând cu ora 11.00, în Parcul Tineretului din municipiul Slobozia, criminaliştii vor prezenta laboratorul auto cu care se deplasează şi efectuează cercetarea tehnico – ştiinţifică a locului unde s-a comis o infracţiune.

În acelaşi context, un echipaj de la Serviciul Rutier va prezenta dotarea autovehiculelor de serviciu, iar poliţişti de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei de la Poliţia de Proximitate vor distribui pliante cu caracter preventiv.

De asemenea va fi amplasat un parc rutier mobil pentru copiii cu vârsta până în 12 ani, pentru dezvoltarea îndemânării deplasării cu bicicleta şi pentru a cunoaşte şi respecta legile de circulaţie. Parcul mobil conţine 10 biciclete, indicatoare rutiere, marcaj pietonal, jaloane pentru îndemânare şi va fi delimitat cu ajutorul unor borduri. Bicicliştii vor fi supravegheaţi în permanenţă şi vor fi dotaţi cu căşti de protecţie şi veste reflectorizante.

Punctul culminant îl reprezintă exerciţiile demonstrative      ale Serviciului de Acţiuni Speciale. De asemenea, luptătorii vor prezenta autospecialele şi materialele din dotare.

Marţi, 24 martie a.c., în intervalul orar 09.00 – 12.00, se va organiza Ziua Porţilor Deschise, pentru cetăţenii interesaţi să cunoască o parte a Poliţiei şi să afle câteva dintre activităţile zilnice pe care poliţiştii le desfăşoară, inclusiv dotările pe care aceştia le folosesc pentru a-şi duce la bun sfârşit cercetările pe diferite paliere infracţionale. Doritorii sunt invitaţi să îşi anunţe participarea la această manifestare la numărul de telefon 0758.237.719 până la data de 23 martie, ora 12:00.

Manifestările se vor încheia miercuri, 25 martie, când va avea loc o şedinţă festivă pentru a marca Ziua Poliţiei Române, în cadrul căreia ofiţeri şi agenţi de poliţie vor fi avansaţi.