comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ziua Poliției Române, sărbătorită de poliţiştii ialomiţeni în mijlocul cetăţenilor

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
20/03/2012 | Locale Ialomita

Sărbătorită în fiecare an la data de 25 martie, Ziua Poliţiei Române va fi marcată la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa printr-un program de activităţi de apropiere a cetăţeanului de instituţia Poliţiei, prin transparenţă şi dialog.

ziua politiei - slobozia ialomitaManifestările debutează joi, 22 martie, când în intervalul orar 09.00 – 12.00 se va organiza Ziua Porţilor Deschise, pentru cetăţenii interesaţi să cunoască o parte a Poliţiei şi să afle câteva dintre activităţile zilnice pe care poliţiştii le desfăşoară, inclusiv dotările pe care aceştia le folosesc pentru a-şi duce la bun sfârşit cercetările pe diferite paliere infracţionale.
Seria activităţilor va continua sâmbătă, 24 martie, începând cu ora 14.00, în Parcul Tineretului din municipiul Slobozia, ocazie cu care criminaliştii vor prezenta laboratorul auto cu care se deplasează şi efectuează cercetarea tehnico – ştiinţifică a locului unde s-a comis o infracţiune, inclusiv conducerea în teren a câinelui de urmă.
În acelaşi context, două echipaje de la Serviciul Rutier vor prezenta dotarea autovehiculelor de serviciu, iar poliţişti de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei de la Poliţia de Proximitate vor distribui pliante cu caracter preventiv.
De asemenea, va fi amplasat un parc rutier mobil pentru copiii cu vârsta de până la 12 ani, pentru dezvoltarea îndemânării deplasării cu bicicleta şi pentru a cunoaşte şi respecta legile de circulaţie. Parcul mobil conţine 10 biciclete, indicatoare rutiere, marcaj pietonal, jaloane pentru îndemânare şi va fi delimitat cu ajutorul unor borduri. Bicicliştii vor fi supravegheaţi în permanenţă şi vor fi dotaţi cu căşti de protecţie şi veste reflectorizante.
Manifestarea va fi încheiată de lucrătorii Serviciului de Intervenţie Rapidă care vor executa trei exerciţii tactice de intervenţie.