comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ziua Mondială a Educației – mesajul deputatului Gheorghe Tinel

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/10/2016 | Politica

Pe 5 octombrie, în întreaga lume se sărbătorește Ziua Mondială a Educației. Evenimentul ține să ne reamintească faptul că o educație de calitate reprezintă cheia unei reușite profesionale.

Partidul Național Liberal a inițiat și susținut întotdeauna acele măsuri care au promovat un  învățământ de calitate, pentru că educația a fost și rămâne o prioritate națională. Astfel, am încurajat programele de protecție socială „Fiecare copil în grădiniță”, proiect care, prin acordarea unui tichet social familiilor, a adus anul acesta încă 75.000 de preșcolari în sistemul de învățământ, iar prin programul-pilot „O masă caldă” dorim să înlocuim vechiul program „Laptele și cornul” cu o masă sănătoasă, treptat, în toate unitățile de învățământ.

Am susținut reabilitarea școlilor prin Programul Național de Dezvoltare Locală, decontarea integrală a navetei elevilor și începând din acest an și elevii claselor a XI-a și a XII-a vor primi manuale gratuite.

Scăderea abandonului școlar și susținerea elevilor proveniți din familii dezavantajate, este un alt obiectiv, ce se va putea realiza prin accesarea  proiectului „Școală pentru toți” finanțat din fonduri europene. Iar cadrele didactice pot fi motivate și susținute financiar printr-un proiect european, „Profesori motivați în școli defavorizate”.

Am susținut profesionalizarea managementului școlar și, iată că în această perioadă se organizează concursul pentru ocuparea funcțiilor vacante de director în unitățile de învățământ preuniversitar.

Prin toate aceste proiecte, dorim să avem un învățământ de calitate, care să conducă la formarea unei tinere generații de oameni competenți, pregătiți pentru provocările unei lumi în continuă mișcare, dar și cu norme și valori precum responsabilitatea și corectitudinea.

Dragi dascăli, Partidul Național Liberal vă urează în această zi specială, să aveți inspirație, răbdare și multe satisfacții în misiunea voastră nobilă, aceea de a modela și de a forma viitorul acestei țări!

Deputat Gheorghe Tinel