comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ziua Jandarmeriei Române, sărbătorită la Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
08/04/2019 | Evenimente

Jandarmeria Ialomiţa a marcat momentul aniversar, 3 aprilie, printr-o serie de activități care i-au avut în prim-plan pe oamenii de arme.

În data de 30 martie, în Parcul Ialomiţa din municipiul Slobozia, cei mici dar şi cei mari s-au putut întâlni cu jandarmii. Câinii de serviciu, lunetiştii, luptătorii din structura de acţiuni speciale, maşinile de jandarmerie sunt doar câteva dintre surprizele  pregătite. Totodată, în cadrul atelierelor, a fost expusă tehnica de luptă şi de intervenţie specifică jandarmeriei (o autospecială de transport grupă antiteroristă marca Peugeot, o autospecială de transport efective ordine publică, marca Opel Movano, două autospeciale transport efective ordine publică, marca Dacia Logan și Duster, precum şi diferite categorii de armament), fiind regizată și o misiune specifică de căutare a unei persoane suspecte, folosind câinii de serviciu şi mijloacele de comunicaţie din dotare, însă, protagoniştii au fost copiii.

De ziua lor, miercuri, 3 aprilie, jandarmii au inaugurat galeria personalităţilor marcante ale istoriei poporului român, prezentate în basorelief, precum Decebal, Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza, Regele Ferdinand, Regina Maria etc. Acestea sunt expuse la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița.

De asemenea, la Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea”, a avut loc vernisajul expoziţiei de pictură a colonelului Munteanu Flavius, adjunctul pentru logistică al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ialomiţa.

Aceste evenimente au fost organizate cu ocazia aniversării a 169 de ani de existenţă a Jandarmeriei Române.