comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ziua Internațională a Medicinei de Urgență, marcată și în județul Ialomița

Miercuri, 27 mai, urgentiștii ialomițeni au marcat ziua medicinei de urgență, alături de colegi, dar și de colaboratorii fără de care intervenția pentru salvarea unei vieți nu ar fi completă. Ca o echipă sudată, aceștia s-au strâns în curtea Spitalului Județean de Urgență din Slobozia pentru a reaminti oamenilor că ei, medicii de la urgență, vor fi acolo când vor avea nevoie de ei, că asistența medicală de urgență trebuie acordată tuturor și oriunde, că indiferent dacă au avut nemulțumiri acestea nu s-au răsfrânt asupra actului medical acordat.

Medicina de urgenţă este recunoscută ca o disciplină importantă. Răspunsul rapid și profesionist în situații amenințătoare de viață, intervenția în situații neplanificate, de urgență, care necesită un răspuns rapid, forța, curajul, devotamentul, rezistența sunt din ce în ce mai căutate în aceste vremuri, dar și puse la încercare.

Dr. Telehuz Anca, șeful departamentului UPU – SMURD Ialomița, declara astăzi că, în ultimele luni, mai mult ca niciodată, tuturor le-au fost testate limitele.

Anca Telehuz
Anca Telehuz

„Am plâns, am râs, ne-a fost frică. Ne-a fost frică pentru noi, ne-a fost frică pentru cei dragi. Ne-a fost frică să ne întoarcem acasă. Ne-a fost frică pentru că nu am știut cu ce luptăm. Acest virus este invizibil, este nou, fiind necunoscut nu numai nouă, ci întregii lumi. Voi, toți ceilalți, care ați privit de pe margine lupta cadrelor medicale, poate că nu ați înțeles, sau poate da… Pentru toți aceștia, vă invit să medidați o clipă și să încercați să treceți dincolo de aparențe și de vorbe goale și să încercați să ne înțelegeți lupta. Oameni suntem și noi. Nu suntem perfecți, nu am fost niciodată, dar am fost aici, am fost aici mereu. Ne-ați găsit aici și când am avut salarii mici și atunci când nu am avut cu cine lucra, tot aici când nu am avut dotare sau medicamente, aici am fost obosiți, triști, bolnavi, tot aici am fost. Și pentru dumneavoastră tot aici vom fi și de acum încolo. Vă rugăm să ne înțelegeți și să ne respectați munca, pentru că este o muncă foarte grea. Celor care ne-au hulit și blamat, nu ați făcut decât să ne sporiți determinarea, ne-ați făcut mai atenți, mai exigenți cu noi înșine. Tuturor celor care au făcut ca această perioadă, și nu numai această perioadă, să treacă mai ușor și fără evenimente majore, vă mulțumesc”, a transmis Anca Telehuz.

Mulțumiri au fost aduse și medicilor, asistenților, infirmierelor, îngrijitoarelor, brancardierilor, paramedicilor, ambulanțierilor, tuturor celor care au lucrat alături de urgentiști pentru suport, iar pentru cei care au pierdut lupta, a fost ținut un moment de reculegere.

Și, după cum spuneau reprezentanții ISU Ialomița, „pentru fiecare viață salvată, pentru fiecare șansă în plus, pentru speranța adusă oamenilor și pentru multe altele, ne înclinăm în fața voastră!”.

La mulți ani!

 

Mai multe articole de la obiectiv.net: