comenzi la domiciliu cliseru.ro

Zece persoane au decedat în urma accidentului rutier produs în această dimineață, pe DN2A, între Balaciu și Sf. Gheorghe

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/10/2019 | Infotrafic

 În data de 05.10.2019, la ora 04.48, a fost anunțat ISUJ Ialomița de producerea unui grav accident rutier pe DN 2A, între localitățile Balaciu și Sfântu Gheorghe. Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat conducea un autotren pe DN2A, direcția de mers Balaciu – Sfântu Gheorghe, ar fi pătruns pe sensul opus de mers și a lovit frontal un microbuz de transport persoane.

Din impact a rezultat decesul conducătorului autotrenului, un bărbat de 43 de ani din satul Poiana, și al șoferului microbuzului, un bărbat de 43 de ani, din localitatea Munteni Buzău, și al altor 8 pasageri din microbuz.

Încă din primele informatii furnizate de apelantul la 112, s-a comunicat că este vorba de un număr mare de victime, în acest sens fiind activat, la ora 5.15, Planul Rosu de Interventie la nivelul judetului Ialomița.

La fața locului au acționat de urgență peste 40 de pompieri, paramedici SMURD și personal medical SAJ cu 18 autospeciale și ambulanțe, 10 autospeciale ale poliției, 26 de polițiști din cadrul Serviciului Rutier, Serviciului Criminalistic și din cadrul Poliției Municipiului Urziceni, efectuându-se cercetarea la fața locului și de asemenea degajarea și fluidizarea traficului rutier.

Astfel, la nivelul județului Ialomița au fost alertate: 3 echipaje de prim-ajutor SMURD și 7 echipaje medicale SAJ, 1 autospecială pentru victime multiple, 2 autospeciale pentru descarcerare și 3 autospeciale de stingere. De asemenea, de la ISU București-Ilfov au fost dislocate în sprijin – 1 ambulanță de prim-ajutor SMURD și 1 autospecială pentru transport victime multiple.

După realizarea intervenției integrate pentru descarcerarea persoanelor din microbuz și acordarea asistenței medicale, au rezultat 17 victime, dintre care 10 decedate (cei 2 conducători auto și 8 din microbuz) iar 7 persoane au fost transportate de urgență la spital: – 3 persoane la Spitalul Slobozia (conștiente), 2 dintre ele (o persoană de 19 ani cu traumatism abdominal acut iar cealaltă de 53 ani cu traumatism grav la coloană ) – fiind transportate ulterior cu elicopterul la București ; – 1 persoană la Spitalul Urziceni (stop cardio-respirator); – 4 persoane către Spitalele Bagdasar-Arseni si Floareasca din București (toate conștiente).

La ora 6.35 a fost dezactivat Planul Roșu de Intervenție.

Traficul s-a reluat în jurul orei 8.30, circulându-se dirijat pe o singura bandă. La ora 10.00 s-a degajat carosabilul, fiind reluată circulația din ambele sensuri. Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate cauzele și împrejurările producerii evenimentului, sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă.

Info Prefectura Ialomița