comenzi la domiciliu cliseru.ro

Winter Sleep vine de la Cannes  la Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
09/01/2015 | Locale Ialomita

Winter Sleep – Somn de iarnă, câştigătorul premiului Palme d’Or la Festivalul de la Cannes 2014, va fi proiectat, la cererea spectatorilor, şi în Slobozia, în data de 16 ianuarie 2015, la ora 18.00.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Direcţiei Municipale pentru Cultură, Învăţământ, Sport şi Tineret Slobozia  şi va avea loc la Casa Municipală de Cultură Slobozia.

Filmul regizorului turc Nuri Bilge Ceylan, cunoscut şi pentru pelicula Once upon a time in Anatolia, este o dramă cehoviană desăvârşită. Winter Sleep spune povestea fostului actor  Aydin, proprietar al unui mic hotel într-un sat din podişul Anatoliei, care e într-un permanent conflict cu cei din jur, cu mariajul său, dar și cu sine.

Aydin trăieşte în micul hotel  împreună cu tânăra sa soţie, Nihal, şi sora, Necla.  De cum vine iarna în sat, hotelul se transformă în adăpost, dar devine în acelaşi timp o cuşcă ce hrăneşte animozităţile dintre cei trei. Puţin câte puţin, regizorul dezvăluie caracterul lui Aydin de om auto-suficient, mulţumit cu ce poate realiza cu efort minim. Într-o serie de scene excelente, vedem interacţiunea lui Aydin cu soţia sa, sora recent despărţită de soţul său şi o familie de localnici mult mai săraci, care închiriază una din proprietăţile lui.

poster winter sleepWinter Sleep, declarat o capodoperă, un film sublim, delicat şi emoţionant, despre iubire, familie şi societate este considerat de către Chicago Tribune „cea mai bună adaptare a lui Cehov pentru marele ecran”.

Scenariul scris de Nuri Bilge Ceylan împreună cu soţia sa, actriţa şi fotografa Ebru Ceylan, preia elemente şi teme din opera lui Anton Cehov, dar majoritatea replicilor din film sunt inspirate de propria lor relaţie, „timpul petrecut scriind a fost scurt, dar cel petrecut în dezbateri a fost mult mai lung„, spune Ceylan.

Una dintre cele mai importante realizări ale anului. Actorii lui Ceylan îşi interpretează rolurile cu atâta precizie şi emoţie, încât şi Bergman ar fi aplaudat”, apreciază „Screen International”.

Trailer in limba română: http://youtu.be/-QjYO4rdXUY

p.s. filmul durează 196 de minute

Vă aşteptăm cu drag la premiera filmului.