comenzi la domiciliu cliseru.ro

Vine, vine primăvara! Află ACUM cele trei sfaturi care te vor ține departe de orice boală

Odată cu venirea primăverii, natura prinde viață, copacii înverzesc, florile înfloresc, iar zilele devin mai lungi. Însă, printre atâtea lucruri minunate, se ascunde și un detaliu mai puțin plăcut, dar extrem de important. Organismul riscă să se îmbolnăvească mult mai ușor. Vestea bună este că specialiștii garantează că un stil de viață sănătos, o dietă echilibrată și multă activitate te poate ține departe de orice boală. 

Trecere Iarna Primavara
Trecere Iarna Primavara

Cele TREI sfaturi care te vor ține sănătos în această primăvară 

    Dacă te-ai pregătit să pleci la farmacie, află că nu este cazul mereu, mai ales dac[ simptomele nu sunt serioase. Descalță-te, dezbracă-te și ia un loc pe canapea. Secretele unei primăveri fără probleme se ascund chiar în casa ta. Iată-le: 

 

  • Deschide șifonierul: primele raze de soare care apar pe cer sunt înșelătoare. Oricât de cald ar părea, nu renunța la hainele groase, fiindcă virozele te pândesc la orice pas. Într-adevăr, nicio ținută formată din prea multe straturi nu este o soluție excelentă, pentru că s-ar putea să transpiri și să răcești. Iată aici câteva sugestii care te vor ajuta să îți creezi outfitul într-o primăvară friguroasă. Nu îți face griji în privința modei, pentru că poți fi în trend și cu multe haine pe tine. Doar ține cont de sfaturile pe care le recomandă marii stiliști și de culoarea anului. În 2020, se poartă nuanțele de albastru și verde. 

 

 

  • Deschide frigiderul și cămara: după o iarnă în care ai consumat multe produse bazate pe carbohidrați și grăsimi, a venit timpul să îți transformi stilul de a te alimenta într-unul mult mai ușor și sănătos. Ce înseamnă asta? Ei bine, este important să consumi mai multe fructe și legume de sezon, produse lactate care au extrem de mult calciu, ouă și pește. 

 

De asemenea, pentru a suplimenta aportul de vitamine și minerale, poți apela la mici trucuri naturiste. Intră pe Putereaplantelor.ro și caută ceea ce ți se potrivește, produsele sunt recomandate atât pentru adulți, cât și pentru copii. 

 

  • Deschide biblioteca și dulapul cu filme: fiindcă mulți dintre specialiști vorbesc despre astenia de primăvara, ar fi bine să faci din timp activități care să nu îi permită să se instaleze în viața ta. Această afecțiune este asociată atât cu simptome fizice, precum febră, amețeli, palpitații, crampe musculare, dureri de cap, căderea părului și epuizare fizică, cât și cu unele psihice: epuizare, depresie sau tristețe fără un motiv bine stabilit, irascibilitate, confuzie și pierderea interesului în a face diverse lucruri. Tocmai din cauză că această afecțiune este asociată cu o mulțime de efecte negative, medicii recomandă prevenția. Printre remedii se numără un regim alimentar divers, cât mai multe activități relaxante și multă mișcare. 

 

    Nu privi sfaturile de mai sus ca pe o listă de reguli imposibil de încălcat. Este recomandat să le înțelegi și să le integrezi în viața ta, privindu-le ca pe un tratament extrem de benefic pentru fizicul, dar și psihicul tău. Ține minte: nu doar că te vor ajuta să te simți mai bine, dar te vor face și să arăți excelent. Știi deja că o alimentație echilibrată și măcar puțină mișcare contribuie la dezvoltarea unui corp de invidiat, nu-i așa? 

    Sursă foto: Shutterstock.com