comenzi la domiciliu cliseru.ro

Victor Moraru, președintele C.J Ialomița, despre Spital: Nu voi ceda în fața sistemului mafiot

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
28/05/2019 | Locale Ialomita

Președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru, a atras atenția marți, 28 mai, în cadrul unei conferințe de presă, atât unor colegi din PSD, unor reprezentanți ai presei, cât și „sistemului mafiot”, privitor la presiunile la care susține că este supus, de a schimba managerul Spitalului Județean de Urgență din Slobozia, Mariana Iancu, că nu va ceda.

„Atrag atenția unor colegi din PSD, unei părți a presei, destul de mică, și sistemului mafiot, care dorește să reia administrarea spitalului de urgență Slobozia că eu, cât depinde de mine, nu o să cedez acestor presiuni și îi rog să fie foarte atenți și sper să audă și instituțiile care se ocupă cu monitorizările, că lupta aceasta de doi ani de zile, dorința de a demola un sistem de sănătate, de a relua acest sistem mafiot, conducerea spitalului, câtă vreme sunt eu aici, sută la sută nu se va întâmpla. Așa că este bine să fim foarte atenți la ceea ce urmează pentru că eu nu voi ceda. Și spun asta în cunoștință de cauză și cu suficiente probe”, spunea Victor Moraru.

Acesta a făcut referire la „atacurile permanente la adresa acestei instituții”, în opinia sa, nejustificate și la „încercarea de a crea impresia că spitalul acesta este prost gestionat, fără să se spună că se fură sau că se administrează prost, ci doar că doamna manager Mariana Iancu are un limbaj poate neadecvat mediului în care lucrează”.

Victor Moraru Presedinte Consiliul Judetean Ialomita
Victor Moraru – Presedinte Consiliul Judetean Ialomita

„Nu cred că un manager, o instituție, poate fi evaluat după limbaj. Există niște criterii de evaluare, doamna a fost evaluată, de către instituția C.J. Cu siguranță cât voi fi eu aici se va aplica legea, dacă doamna va greși va fi sancționată, dar în niciun caz la atacurile acestea permanente ale unei părți a presei, în spatele căreia cu siguranță se află interese mizerabile, eu nu o să cedez. (…) Eu sper să existe un stat paralel care să se ocupe de aceste mizerii. Nu am cunoștință să existe, dar dacă va exista, sper să aibă grijă. (…) La momentul potrivit voi veni public și voi da mai multe informații clare. (…) Există presiuni foarte mari să o schimb pe doamna Iancu. Sunt presiuni să schimb acolo unde există interese financiare. Eu nu o să fac așa ceva. (…) Inclusiv din PSD. Se dorește de mult treaba aceasta, dar eu încerc să îmi fac treaba și mă raportez la instituțiile în coordonarea C.J. (…) Eu nu voi proceda altfel decât este prevăzut în lege, pe criterii normale, pe principii sănătoase și nu pentru interesele unora care nu mai sunt racordați la robinetele Spitalului de Urgență Slobozia”.

Președintele C.J. a mai făcut o serie de dezvăluiri cu privire la modalitățile prin care înainte se făceau angajări, la șpăgile care se dădeau, iar faptul că aceste lucruri „au fost stopate” de către noul manager i-a înfuriat pe mulți.

Victor Moraru a mai subliniat faptul că nu îi este frică de faptul că „o să-și piardă scaunul”.

„Le spun celor care și-au propus să mă elimine, că nu voi ceda. Nu am motive să cedez. Decizia le aparține. Dar nu vreau să ajung în situația în care a fost spitalul județean, pentru că cineva are un moft sau o dorință să își arate importanță”.

Acesta a negat că ar exista tensiuni în organizația PSD Ialomița, ci doar cu „doi-trei”, însă nu neapărat de aici, ci cu „unii mult mai importanți, care vor să-mi sugereze că eu nu cunosc bine județul și spitalul și se vede mai bine de la București”.

„La momentul potrivit, dacă lucrurile nu se vor liniști, o să dau amănunte, cu probe, cu tot, referitor la aceste încercări, mizerabile să le spunem. (…) Eu spun, prin acest mesaj al meu, că există o lege pe care trebuie să o respectăm, că doamna Iancu trebuie să o respecte, și toată lumea, că atunci când vrei să schimbi pe cineva trebuie să ai un argument legal și să ai motive întemeiate. Nu schimbăm pe cineva că vrea nu știu cine. Și eu poate aș vrea, sau nu îmi convine de cineva, dar încerc să lucrez și să îmi văd de treabă”, a mai spus președintele C.J.

Victor Moraru a ținut să precizeze că în general medicii sunt mulțumiți de managerul spitalului, iar petiția care a apărut în presă și în care se clama, printre altele, limbajul vulgar al managerului, a ajuns și la Consiliul Județean, dar și la Ministerul Sănătății, nesemnată.

„La întâlnirea pe care am avut-o eu cu medicii, cred eu așa,  poate doi, trei, cinci, erau nemulțumiți, dar nu de doamna manager. Ei sunt nemulțumiți de sistem, de faptul că nu vin medici la Slobozia, de cu totul și cu totul altceva. Nu mi-a spus nimeni că doamna manager a lovit pe cineva, a înjurat pe cineva, chiar asta nu mi s-a spus. (…) Ne întrebăm de ce pleacă medicii…”, a conchis președintele C.J.

Victor Moraru a exclus faptul că ar putea trece la altă formațiune politică.