comenzi la domiciliu cliseru.ro

Viceprimărița din Ciochina nu le-a dat voie social-democraților în Căminul Cultural

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
12/04/2012 | Locale Ialomita

Joi seară, social-democrații urmau să aibă o întâlnire cu aproximativ o sută de membri și simpatizanți ai PSD din Ciochina și cu viitorul candidat al PSD, Gheorghe Stroe, la Căminul Cultural din localitate.

Au făcut cerere în acest sens la primăria din localitate, însă nu mică le-a fost mirarea când au ajuns acolo iar ușa Căminului Cultural era încuiată. Cu zeci de oameni strânși în fața Căminului Cultural, social-democrații au încercat să ceară explicații privind motivația acestui refuz. Nu l-au primit oficial, deși era evident de ce, în condițiile în care primarul Vasile Câmpulungeanu a plecat recent din PSD, urmând să candideze din partea PDL.  Cum era de așteptat, și viceprimărița a început să aibă aceleași vederi de dreapta în administrarea localității.

Revoltați peste măsură că reprezentanții primăriei au confiscat, practic, un bun al comunității, sub un pretext pueril, cum că ar fi o întâlnire politică, deși nu sunt interzise astfel de adunări, cei din PSD s-au văzut nevoiți să înceapă întrunirea pe un teren viran din apropierea Căminului Cultural, cu acordul și sub supravegherea poliției.

Așadar, după vociferări de tot felul, social-democrații au amplasat boxele pe iarbă, au dat drumul la microfon și au luat cuvântul pe rând. Cum sunetul a fost asigurat impecabil, mesajele transmise de social-democrați s-a făcut auzite de departe.

În tot acest timp, viceprimărița Nicoleta Fotache, „baricadată” în curtea primăriei, amplasată la câțiva metri de căminul cultural, a „transmis live” prin intermediul telefonului mobil, pe care l-a ținut tot timpul la ureche, tot ce spuneau cei de la PSD.  Iar mesajele social-democraților, deși decente, nu au fost prea blânde pentru cei care au început să se răzbune politic, uzitând după bunul plac de bunurile unei comunități.

Așadar, apropierea campaniei electorale a început să încingă spiritele și nu prevedem nimic bun pentru perioada următoare. Lupta va fi una „pe viață și pe moarte”, având în vedere faptul că primarii vor fi aleși dintr-un singur tur de scrutin.

Referitor la întâlnirea de joi seară a social-democraților, Legea 60/1991  privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice dă dreptul tuturor oamenilor de a-și exprima opiniile.

„Libertatea cetățenilor de a-și exprima opiniile politice, sociale sau de altă natură, de a organiza mitinguri, demonstrații, manifestații, procesiuni și orice alte întruniri și de a participa la acestea este garantată prin lege”, dar nu este garantată, se pare, de reprezentanții Primăriei Ciochina…