comenzi la domiciliu cliseru.ro

Vasile Olaru, candidatul Partidului Ialomițenilor la Primăria Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
22/04/2016 | Politica

Partidul Ialomițenilor îl are candidat la Primăria municipiului Slobozia pe Vasile Olaru, dar nu îl mai are președinte de organizație județeană pe Constantin Vlăsceanu.

Partidul Ialomitenilor
Partidul Ialomițenilor – conferință de presă
nicolae sitaru
Nicolae Sitaru

Potrivit lui Nicolae Sitaru, primul președintele al PI, Constantin Vlăsceanu, s-a retras din această funcție, din motive personale, urmând ca în cel mai scurt timp să se decidă cine va prelua frâiele organizației județene.

„Probabil că astea sunt chinurile facerii, dar cu bune și cu rele mergem înainte”, declara Nicolae Sitaru în cadrul unei conferințe de presă susținute joi, 21 aprilie.

În ceea ce-l privește pe medicul Vasile Olaru, candidatul PI la Primăria municipiului Slobozia și fost manager al Spitalului Județean, acesta susținea că experiența conducerii celei mai mari unități spitalicești din județ, dar și faptul că a fost consilier local sunt atuuri pentru a face față și administrării unui oraș.

„Avându-i în vedere pe cei care sunt înscriși în această competiție, consider că pot să fac pentru orașul ăsta mult mai mult decât ei. Candidez la Primăria Slobozia ca să câștig. (…) Cred că voi reuși să obțin 7 – 8 consilieri locali. Adică 30%. Nu știu dacă o să câștig atât, dar asta cred”, afirma Vasile Olaru.

Acesta a vorbit mult despre reușitele sale pe parcursul mandatului de manager al Spitalului, atât în atragerea de medici cât și în administrarea unității pentru a funcționa cât mai bine, dar și despre problemele actuale ale municipiului Slobozia.

vasile olaru
Vasile Olaru

„Am avut de ceva timp discuții contradictorii cu primarul legat de acea parcare din zona Primăriei. I-am propus să facă o parcare într-un loc unde permanent este aglomerat, iar oamenii de-abia își găsesc un loc să parcheze mașinile, respectiv în fața Spitalului, o parcare supraterană, parcare care ar fi fost rentabilă prin chirie. În fața primăriei sunt garaje subterane și nu o parcare, așa cum înțelegem noi că ar fi, lucrările sunt întârziate, iar finanțarea aiurită. (…) Dar urgența, în opinia mea, este Cartierul de Tineret. Acolo sunt niște lucruri foarte nedrepte. (…)”, a mai spus Vasile Olaru.

De asemenea a vorbit despre apă, despre care „unii spun că e potabilă”, dar și despre alte probleme pe care le întâmpină cetățenii din Slobozia.

Acesta a menționat totodată că este susținut de mulți oameni, chiar de medici, că nu mai este membru PSD, evident, odată înscris în Partidul Ialomițenilor, și că este foarte încrezător în șansele sale și ale partidului pe care îl reprezintă.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, a fost prezentat și candidatul la Primăria Țăndărei, Gheorghe Petrache, fost viceprimar al orașului Țăndărei și primar interimar timp de cinci luni, când primarul Cristian Roman se afla în arest la domiciliu.

Acesta a vorbit despre administrație, nereguli, dar și despre motivele care au condus la înlăturarea sa din funcție.

În final, au mai fost prezentați și alți candidați din câteva localități ale județului.

„În condițiile în care partidul nostru a fost înființat pe ultima sută de metri, dacă obținem 5% suntem mulțumiți. Este o țintă pe care trebuie să încercăm să ne-o asumăm. Este o țintă fezabilă”, a conchis Nicolae Sitaru.