comenzi la domiciliu cliseru.ro

Urziceni: Trimiși în judecată pentru contrabandă cu tutun. Transport ilegal de peste 50 kg

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor ZAHARIA CRISTIAN GHEORGHIŢĂ şi POPESCU STELIAN IOAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul că inculpaţii Zaharia Cristian Gheorghiţă şi Popescu Stelian Ioan au deţinut şi comercializat fără drept produse accizabile supuse marcării.

Cei doi au fost depistaţi în timp ce transportau spre Mun. Bucureşti, în vederea comercializării en detail, cantitatea de peste 50 kg tutun prelucrat ce fusese cumpărat en gros de pe piaţa neagră din Mun. Buzău.

Acciza datorată statului este de 22.865 lei.

Din investigaţii s-a stabilit că cei doi nu deţin bunuri şi nu realizează venituri asupra cărora să se poată dispune măsuri asiguratorii.

Dosarul a fost trimis  spre competentă soluţionare Judecătoriei Urziceni.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea urmăririi penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Mai multe articole de la obiectiv.net: