comenzi la domiciliu cliseru.ro

Urziceni: Reținută pentru înșelăciune prin metoda „șmen”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
22/03/2019 | Lege si Ordine

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Urziceni au identificat ieri, 21 martie a.c., o femeie de 27 de ani, bănuită de înşelăciune prin metoda „şmen”.  Persoana în cauză a fost reținută pentru 24 de ore.

 În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii de inestigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Urziceni, s-a stabilit că o femeie de 27 de ani, din municipiul Bucureşti, este principala bănuită în cazul a două infracţiuni de înşelăciune comise pe raza municipiului Urziceni prin metoda „şmen”.

Această metodă de înşelăciune presupune solicitarea schimbării unor sume mari de bani de către suspecți la diverse instituții sau magazine. În momentul în care banii sunt predați, escrocul sustrage o parte din bani și îi ascunde, continuând să țină victima de vorbă, pentru ca aceasta să nu descopere că suma de bani nu mai este aceeași ca la început.

Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că, în perioada februarie – martie a.c., persoana bănuită, sub pretextul că doreşte să cumpere anumite produse, ar fi sustras suma totală de 400 de lei, păgubind astfel vânzătoarele de la două unităţi comerciale de pe raza municipiul Urziceni.

Tânăra a fost reținută de polițiști pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, urmând să fie prezentată parchetului cu propunere de arestare preventivă. În prezent, cea în cauză este încarcerată în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul inspectoratului.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale a persoanei bănuite. 

În scopul prevenirii infracțiunilor de înșelăciune prin metoda “șmen”, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomița atrage atenţia angajaţilor societăţilor comerciale să fie foarte atenţi în momentul în care primesc de la clienţi bancnote mari pentru a fi schimbate în altele mai mici sau pentru a achita diferite produse.

Aşa-zişii clienţi profită de orice moment de neatenţie pentru a sustrage din banii primiţi rest, unii dintre ei răzgândindu-se chiar şi în ceea ce priveşte cumpărarea produselor respective.

În cazul în care vă confruntaţi cu astfel de situaţii, poliţiştii vă sfătuiesc să reţineţi cât mai multe amănunte referitoare la persoanele care vă abordează (numărul lor, vârsta aproximativă, detalii legate de fizionomie, vestimentaţie, etc.), tipul, marca şi numărul de înmatriculare al mijloacelor de transport cu care circulă şi direcţiile de deplasare.

Sesizaţi Poliţia când aveţi date despre persoane bănuite sau victime ale unor astfel de infracţiuni! 

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA