comenzi la domiciliu cliseru.ro

Urziceni: Comerț ilegal

Jandarmii din cadrul patrulei de intervenție Urziceni, au fost sesizați miercuri 05 aprilie, în jurul orei 13.30, despre faptul că un bărbat comercializează pește pe raza comunei Manasia, direct dintr-o mașină.

Jandarmii au intervenit conform sesizării și au identificat bărbatul care vindea direct dintr-o autodubă, pește din speciile “caras”, “crap novac” și “crap românesc”.

În timpul verificărilor acesta a declarat că achiziționase peștele cu prețuri cuprinse între 6-12 lei, de la o pescărie din București și îl comercializa cu prețuri între 8-14 lei.

Jandarmii i-au întocmit bărbatului de 41 de ani din comuna Alexeni, județul Ialomița, actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit”, faptă prevăzută de art. 64, din O.G.23/2008, modificată prin Legea 187/2012, iar cantitatea de aproximativ 80 kg pește a fost predată la Direcţia Sanitar Veterinară – circumscripția Urziceni, unde s-a dispus confiscarea şi denaturarea întregii cantităţi.

Jandarmeria sfătuiește consumatorii produselor din pește, să le achiziționeze numai din centre autorizate și verificate igienico-sanitar.
Recomandăm cetăţenilor să apeleze Jandarmeria la numărul unic de urgenţă 112, ori de câte ori observă vreo încălcare a legilor sau a altor acte normative în vigoare.

Jandarmii sunt prezenţi la datorie, oferind siguranţă şi încredere.

Mai multe articole de la obiectiv.net: