comenzi la domiciliu cliseru.ro

Urziceni: ALDE Ialomiţa solicită demisia primarului Sava

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
30/03/2016 | Politica

ALDE Ialomiţa solicită demisia primarului Sava pentru comportamentul abuziv şi renumele negativ confecţionat Urziceniului la nivel instituţional naţional

ALDE Ialomiţa condamnă în mod ferm atitudinea şi acţiunile publice reprobabile manifestate şi repetate recent de primarul Urziceniului, considerând că municipiul are de suferit în mediile de interes local şi naţional din cauza modului de reprezentare patentat de primarul Sava. Conducerea judeţeană a ALDE şi Organizaţia municipală Urziceni a partidului cere demisia şefului Administraţiei pentru prejudiciile de imagine aduse oraşului şi pentru comportamentul abuziv manifestat de la înălţimea conferită de demnitatea publică pe care o deţine.

Edilul Constantin Sava a demonstrat şi la ultima reuniune a Consiliului municipal faptul că singura constantă a mandatelor sale la conducerea oraşului este lipsa de respect faţă de lege şi instituţii, fie ele administrative ori de presă, comportamentul său abuziv în relaţia cu reprezentanţii acestora ajungând din nou sa eticheteze în mod negativ Urziceniul în mass-media naţională.

Primarul Sava şi-a subordonat Legislativul municipal, aprobându-şi un proiect de hotărâre ce modifică statul de funcţii şi structura Direcţiei de Taxe şi Impozite, astfel încât să înlăture din aparatul de specialitate un funcţionar ce este parte în procesul în care edilul se află sub control judiciar pentru infracţiunea de instigare la abuz în serviciu. Preşedintele ALDE Ialomiţa, deputatul Aurelian Ionescu, şi Organizaţia ALDE Urziceni solicită în mod public demisia primarului Sava, ca unic mod în care Consiliul local va redeveni, din instrument de vendete personale în mâna edilului şef,  for decizional în interesul comunităţii.

De asemenea, plecarea din conducerea administrativă a oraşului a personajului Constantin Sava ar echivala cu redobândirea demnităţii şi credibilităţii municipiului în optica naţională, atribute puse sub semnul întrebării ori de câte ori edilul Urziceniului îşi probează apucăturile suburbane faţă de un reprezentant al instituţiilor media centrale.

Episodul relatat recent de o jurnalistă România TV a fost doar reeditarea unui incident petrecut în urmă cu câţiva ani, atunci când primarul încă în funcţie a înjurat şi bruscat o reporteră Antena 1, şi, mai mult decât sigur, un precedent al unei viitoare ieşiri în decor de aceeaşi manieră grobiană.

ALDE Ialomiţa afirmă că acest mod de reprezentare publică trebuie abandonat imediat, înainte ca Urziceniul să ajungă iremediabil la periferia preocupărilor administrative centrale.

Pe cale de consecinţă, ALDE va susţine la alegerile locale candidatura colonelului în rezervă Nicolae Parepa pentru funcţia de primar al Urziceniului.

Prin comparaţie şi fără explicaţii suplimentare detaliate, este evident că fostul şef al Jandarmeriei Ialomiţa opune actualului mediu plasat în plan penal şi în sfera mahalalei definit la conducerea municipiului, modelul disciplinei, responsabilităţii şi integrităţii ţinutei militare.

30.03.2016                                                   Biroul de presă al ALDE Ialomiţa
Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️