comenzi la domiciliu cliseru.ro

Un weekend plin de accidente și… mult alcool

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
28/10/2013 | Infotrafic

masina politiaÎn acest sfârşit de săptămână, 25-27 octombrie, pe şoselele ialomiţene s-au produs mai multe accidente rutiere, soldate cu vătămarea corporală a patru persoane.

Primul eveniment rutier s-a produs vineri, 25 octombrie a.c., în jurul orei 23.00, pe Drumul Judeţean 2, în comuna Axintele.

Astfel, în timp ce un bărbat de 43 de ani, din comuna Bărcăneşti, a efectuat manevra de întoarcere, a acroşat un alt autoturism parcat pe marginea străzii, aparţinând unui tânăr de 19 ani.

Întrucât conducătorul auto de 43 de ani emana halenă alcoolică a fost testat alcoolscop, valoarea indicată fiind de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cursul zilei de sâmbătă, 26 octombrie a.c., în jurul orei 20.30, s-a produs un alt eveniment rutier soldat cu avarierea a patru autoturisme.

Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că, în timp ce un bărbat de  41 de ani, din municipiul Slobozia, conducea un autoturism pe raza localităţii aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, a acroşat patru autoturisme parcate, provocând avarierea acestora. În urma testării alcoolscop a conducătorului auto, valoarea indicată a fost de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat un tânăr de 15 ani, din comuna Bărbuleşti, suspect de săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autoturism, fără a poseda permis de conducere.

Tânărul în cauză a fost implicat într-un eveniment rutier, produs pe D.N. 1 D, în localitatea Bărbuleşti, care s-a soldat cu avarierea a două autoturisme. Astfel, s-a stabilit că la volanul unuia dintre aceste autoturisme se afla minorul, fapt pentru care în cauză a fost întocmit dosar penal.

Duminică, 27 octombrie a.c., în jurul orei 17.00, pe D.N. 21, în municipiul Slobozia, s-a produs un accident rutier, soldat  tot cu pagube materiale.

Din verificările efectuate, s-a stabilit faptul că, în timp ce un bărbat de 52 de ani, din municipiul Slobozia, conducea un autoturism pe raza localităţii, nu s-a încadrat corespunzător în vederea efectuării unui viraj la stânga şi a intrat în coliziune cu o autoutilitară, condusă regulamentar pe aceeaşi direcţie, de un bărbat de 34 ani, din judeţul Călăraşi, care intenţiona să efectueze aceeaşi manevră.

În urma evenimentului a rezultat avarierea celor două autoturisme, bărbatul de 52 de ani fiind sancţionat contravenţional pentru nerespectarea regulilor privind manevra de schimbare a direcţiei de deplasare, precum şi pentru faptul că autoturismul pe care îl conducea avea inspecţia tehnică periodică expirată, faţă de acesta fiind luată şi măsura reţinerii certificatului de înmatriculare.

Tot în cursul zilei de duminică, 27 octombrie a.c., s-au produs alte două accidente rutiere, în afara localităţii Moviliţa, de această dată soldate cu vătămarea corporală a patru persoane persoane.

Primul eveniment s-a produs în jurul orei 12.50, în timp ce un bărbat de 45 de ani, din municipiul Bucureşti se deplasa pe D.N. 2, în afara localităţii Moviliţa.

Acesta nu a păstrat o distanţă suficientă faţă de un alt autoturism condus în faţa sa de un bărbat de 56 de ani, din aceeaşi localitate, şi a intrat în coliziune cu acesta.  În urma producerii evenimentului, a rezultat vătămarea corporală a celui de-al doilea conducător auto, care a fost transportat la Spitalul Municipal Urziceni pentru acordarea de îngrijiri medicale. De asemenea, ambii conducători auto au fost testaţi alcoolscop, rezultatele fiind negative.

Cel de-al doilea accident rutier s-a produs în jurul orei 13.00, alte trei persoane fiind rănite.

În timp ce o femeie de 31 ani, din municipiului Bucureşti, conducea un autoturism pe direcţia Urziceni – Bucureşti, pe fondul neatenţiei în conducere, a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat pe un teren agricol, din dreapta direcţiei sale de deplasare.

Atât conducătoarea auto cât şi celelalte două victime, doi minori de 2, respectiv 5 ani, pasageri ale aceluiaşi autoturism, au fost transportați la Spitalul Municipal Urziceni, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

O patrulă de ordine publică a oprit pentru control în trafic, un autoturism, condus de un tânăr în vârstă de 31 de ani, din oraşul Căzăneşti.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest Drager, rezultând valoarea de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, cel în cauză a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

O tânără în vârstă de 17 ani, din comuna Manasia, a fost depistată la volanul unui autoturism pe raza localităţii de domiciliu.

Atât pe numele acesteia, cât şi pe numele tânărului de 26 de ani, care i-a încredinţat autoturismul, a fost întocmit dosar penal.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale, urmând a se da soluţie prin unităţile de Parchet competente.

comunicat de presă: INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA