comenzi la domiciliu cliseru.ro

Un șofer băut a ieșit cu mașina în decor, după ce a încercat să se sustragă de la testul de alcoolemie

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
07/09/2015 | Infotrafic

Un tânăr de 24 de ani, din oraşul Ţăndărei a încercat să se sustragă controlului cu aparatul etilotest Drager , însă la scurt timp a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a părăsit partea carosabilă.

Poliţiştii rutieri au depistat pe şoselele judeţului trei bărbaţi cu vârstele cuprinse între 24 şi 66 de ani, care conduceau autovehicule pe drumurile publice, deşi au consumat anterior băuturi alcoolice.

Cei în cauză au fost testaţi alcoolscop, valorile rezultate fiind cuprinse între 0,41 şi 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, doi dintre aceştia fiind ulterior transportaţi la unităţi medicale, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Unul dintre aceştia, un tânăr de 24 de ani, din oraşul Ţăndărei a încercat să se sustragă controlului, însă la scurt timp a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a părăsit partea carosabilă.

Cel în cauză a fost testat de către poliţişti cu aparatul etilotest Drager, rezultând valoarea de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă a refuzat deplasarea la o unitatea spitalicească în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosare penale.

Pe raza comunei Maia, poliţiştii au oprit pentru control în trafic un autoturism condus de o tânără de 19 ani, din comuna Adâncata.

Din verificările efectuate în bazele de date s-a stabilit faptul că cea în cauză nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul i-a fost încredinţat pentru a fi condus de un tânăr de 25 de ani, din comuna Adâncata.

Poliţiştii au întocmit dosar penal atât pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere cât şi pentru încredinţarea unui autovehicul pentru a fi condus de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

IPJ Ialomița