comenzi la domiciliu cliseru.ro

Un membru al unei secții de votare din Bărbulești s-a ales cu dosar penal după ce a votat ilegal

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
29/07/2012 | Locale Ialomita

Poliţiştii Secţiei Rurale Jilavele s-au sesizat din oficiu, duminică, 29 iulie, cu privire la faptul că un bărbat de 60 ani, din comuna Bărbuleşti, şi-a exercitat dreptul de vot deşi nu avea acest drept (conform art. 64 din Codul Penal).  În urma cercetărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că bărbatul, membru al unei secţii de votare din comuna Bărbuleşti, s-a deplasat la secţia de votare unde era arondat conform domiciliului, iar întrucât nu s-a regăsit pe listele permanente a votat pe una din listele suplimentare al secţiei de votare unde era membru.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „votare fără drept sau în mod repetat”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 54 alin.1 şi 2 din Legea 3/2000.

În cursul zilei de astăzi, 29 iulie, până la ora 18.00, în judeţul Ialomiţa au fost înregistrate 22 de sesizări privind diverse incidente electorale (din care 11 în mediul rural şi 11 în mediul urban).

În 15 dintre situaţii, aspectele reclamate nu s-au confirmat sau nu au întrunit elementele constitutive ale vreunei infracţiuni sau contravenţii.

Urmare a verificărilor efectuate a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 52 din Legea 3/2000 (comuna Sărăţeni) şi aplicată o sancţiune contravenţională cu amendă în valoare de 1.000 lei, conform articolului 50, lit. o) din Legea 35/2008 (comuna Perieţi), fiind în curs de verificare alte 5 sesizări. Niciunul dintre evenimentele sesizate nu a condus la tulburarea procesului de vot.

Pentru prevenirea turismului electoral, pe raza judeţului Ialomiţa au fost instituite 12 filtre rutiere care monitorizează permanent mijloacele de transport de persoane în reţeaua de drumuri judeţene şi naţionale.

Până la orele 18.00, echipajele de poliţie aflate în filtre au controlat peste 330 de autovehicule şi au legitimat aproximativ 640 de persoane.